Kocham tą chrupiącą skórkę!!!
Składniki:Marynata miodowo- musztardowa:- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól, pieprz
Sposób wykonania
Pałki z kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem i przekładam do miski.
Przygotowuje marynatę: mieszam wszystkie składniki marynaty (musztardę dijon, francuską, miód, oleju, paprykę słodką, sól, pieprz). Przelewam to do pałek. Wcieram marynatę w pałki i odstawiam na godzinę.
Naczynie żaroodporne smaruje masłem lub innym tłuszczem i układam zamarynowane pałki z kurczaka. Tak przygotowanego danie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 minut. Pierwsze 30 minut pod przykryciem, następnie 10-15 minut bez przykrycia.
SMACZNEGO!!!