Składniki:- pojedynczy filet z piersi indyka
- olej
- przyprawy: sól, pieprz, papryka
- 30dkg makaronu świderki (oryginalnie penne, ale ja akurat nie miałam)
Sos:
- 25dkg pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
- 200ml śmietany 30%
- przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie
Filet z piersi indyka posypuje solą i pieprzem, polecam kilkoma łyżkami oleju i wkładam na kilka godzin do lodówki. Następnie filet przekładam do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i zapiekam godzinę w temperaturze 200 stopni (co 15minut polewam kilkoma łyżkami oleju)
W tym czasie przygotowuje sos pieczarkowy. Przepis znajdziecie tutaj Makaron świderki gotuje według wskazówek na opakowaniu.
Na talerzach układam kolejno: makaron, sos pieczarkowy, a na wierzchu filet z indyka pokrojony w plastry. Ja podałam z polskimi ogórkami konserwowymi:)
SMACZNEGO!!!