Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wędzone ziemniaki jak z Baru Tartine
Gotuje, bo lubi
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
31
Kategorie
29
Wędzone ziemniaki jak z Baru Tartine
Zaraz ponowym roku napisałam długiego posta. Oklejących bułeczkach, naszej podróży napołudnie Kalifornii, otym jak fajny był ubiegły rok ijak jeszcze fajniejszy będzie ten następny. Kiedy doszłam doniemal ostatniego ...
Gotuje, bo lubi
19 lut 16
Bez kategorii
Bez kategorii
26 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Gotuje, bo lubi
W kuchni można mi wszystko!!
31
29
Polecane przepisy
Chleb w stylu litewskim (z kminkiem i słodem) robiony metodą Tartine
Mój nowy eksperyment, polegający na połączeniu smaków charakterystycznych dla chleba litewskiego z metodą Tartine. Jest to zatem chleb pszenny robiony na pszennym zakwasie, jednakże z dodatkiem zaparzanej mąki żytniej, ciemnego żytniego słodu litewskie...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
,
Mąka orkiszowa
,
Zaparka
Chleb z cheddarem, wędzoną papryką i oregano
Bardzo aromatyczny chleb pszenny na zakwasie z dodatkami smakowymi w postaci sera cheddar, wędzonej papryki i oregano.Pomysł zaczerpnąłem z facebookowej grupy Piekarnicza Brać, autorem kompozycji smakowej jest Piotr Lesnianski.Chleb robiłem wg przepisu...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
Jesienna panzanella z brukselek i dyni
Jakoś mniej lub bardziej ponowym roku nablogu zwykło się pojawiać podsumowanie ulubionych książek kucharskich ubiegłego roku. Książki towciąż jedyne rzeczy, którychkupowaniu nie mogę się oprzeć, choć ubiegły rok był wtej k...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Warsztaty z pieczenia chleba i przedpremierowe gotowanie z książki „Opowiadania drewnianego stołu”
Zogromną radością pragnę Was zaprosić nadrugą edycję warsztatów zpieczenia chleba, które poprowadzę dla trzech grup wdniach 25 27 listopada wwarszawskim studiu Muffia. Nawarsztatach nauczę Was jak przygotować...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Chleb z sezamem od Tartine
Chleb z sezamem od TartineSesame Tartine bread, for English scroll downChleby od Tartine to już klasyka. Gdybym mogła mieć tylko czas na ich robienie, piekłabym je codziennie. Uwielbiam ich sprężystą strukturę i chrupiącą skórkę. Te chleby są niesamowi...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Mąka pszenna
,
Domowa piekarnia
,
Chleb
,
Zakwas
Chleb Tartine - Majowa Piekarnia
Bardzo lubię bawić się wypiekiem chlebów pszennych, zwłaszcza wypiekanych na kamieniu i wymagających trochę więcej pracy niż moje żytnie razowce :-)Jak przystało na Piekarnię Amber, zaproponowany na maj chlebek, spełnił moje oczekiwania.Propozycja i pr...
Kuchnia Gucia
Majowa Piekarnia. Zaproszenie!
Drogie i Drodzy, z wielką przyjemnością zapraszam Was na majowe pieczenie! Mamy najpiękniejszy miesiąc w roku, więc musielismy znaleźć godny chleb dla naszej Piekarni. I jest! Spektakularny, wymagający nieco więcej uwagi i dobrych emocji. Tartin...
Kuchennymi drzwiami
Bez kategorii
Wędzone ziemniaki jak z Baru Tartine
Zaraz ponowym roku napisałam długiego posta. Oklejących bułeczkach, naszej podróży napołudnie Kalifornii, otym jak fajny był ubiegły rok ijak jeszcze fajniejszy będzie ten następny. Kiedy doszłam doniemal ostatniego ...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone