Kiedy mówię komuś, że bez tego nie wyobrażam sobie życia w kuchni zwykle patrzy na mnie mocno podejrzliwie. Potem robi wielki test i kupuje dwa rozmiary. Oto nasz ulubiony kuchenny gadżet - łyżka do lodów zwana gałkownicą.Nie lubimy gadżetów, któ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook!
Ahhh, fresh cinnamon, you amazing spice you. Whether its used as a subtle accent or a more assertive note, cinnamon []
The post Cinnamon Recipes: 263 Things To Do With It, Part I app...
Jeżeli obserwujecie mojego instagrama, mogliście ostatnio zobaczyć, że dostałam nową książkę kulinarną. Zakochałam się w niej :) Niestety nie ma wersji polskiej, ale mam nadzieję, że podzielę się z wami kilkoma przepisami (z małymi zmianami :p).Dzisiaj...
Snickerdoodles to pyszne ciasteczka, które zadowolą nawet najbardziej wybrednego Ciasteczkowego Potwora! Chrupiące z zewnątrz, dzięki cynamonowo-imbirowej cukrowej otoczce, a mięciutkie w środku! Urozmaicone dodatkowo o aksamitne i wilgotne nadz...
Mójdzień wpracy zaczynam odprzygotowania wypieków śniadaniowych. Czekają już namnie wchłodni, przygotowane dzień wcześniej przez dziewczyny zdziału pastry. Rogaliki ibułeczki zciasta francuskiego muszę po...
FACEBOOK-INSTAGRAMBardzo proste, szybkie i przepyszne kruche ciasteczka! Polecam dodać masła min. 80% tłuszczu, wtedy pięknie pachną i smakują. Spokojnie wytrzymują dobrych kilka dni zamknięte w pudełku.Przepis dokładnie jak na stronie Moje...
Zaskakujące ciasteczka, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Idealne na prezent świąteczny, podjadanie przy kawie/herbacie czy po prostu bezceremonialne wcinanie podwieczorkowe. Przed Wami sposób na Snickerdoodles - ciasteczka o tajemni...
Snickerdoodles to takie tradycyjne ciasteczka ze Stanów, które są przypieczone na zewnątrz i lekko ciągnące w środku. Po zrobieniu ciasta formuje się małe kuleczki, i te obtacza się w cynamonie z cukrem, spłaszcza szklanką (albo łapą) i krótko piecze. ...