Cześć =) Oczywistym jest, że flądra najlepiej smakuje nad morzem. Wtedy, kiedy szumi woda.Możemy jednak zrobić taką samą flądrę (lub dużo lepszą niż w nadmorskiej smażalni) u siebie w domu.Dziś zapraszam na smażoną flądrę, którą podałem z surówką z k...
Cześć =) Oczywistym jest, że flądra najlepiej smakuje nad morzem. Wtedy, kiedy szumi woda.Możemy jednak zrobić taką samą flądrę (lub dużo lepszą niż w nadmorskiej smażalni) u siebie w domu lub pójść do restauracji w swoim mieście. Dziś zapraszam na sm...
FLĄDRA: 1 ryba (flądra) Mąka sól Olej do smażenia Wykonanie: Rybę umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, posoliłam i obtoczyłam w mące. Następnie na patelni rozgrzałam olej i usmażyłam rybę z obu stron. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty....
Cześć =) Oczywistym jest, że flądra najlepiej smakuje nad morzem. Wtedy, kiedy szumi woda.Możemy jednak zrobić taką samą flądrę (lub dużo lepszą niż w nadmorskiej smażalni) u siebie w domu.Dziś zapraszam na smażoną flądrę, którą podałem z surówką z ka...
Cześć =) Oczywistym jest, że flądra najlepiej smakuje nad morzem. Wtedy, kiedy szumi woda.Możemy jednak zrobić taką samą flądrę (lub dużo lepszą niż w nadmorskiej smażalni) u siebie w domu.Dziś zapraszam na smażone flądry, które podałem ze smażonymi zi...
Ostatnio udało nam się zakupić świeże bałtyckie ryby, które jechały do nas przez całą Polskę prosto z kutra :) Oczywiście, wśród zakupionych okazów nie mogło zabraknąć flądry. Zrobiliśmy ją w najprostszy - i naszym zdaniem najsmaczniejszy sposób - obto...
Flądra jest cienka, ale pyszna i ma mało ości. W Polsce należy do najtańszych owoców Bałtyku.Wygodnie się ją konsumuje, ości są tylko w kręgosłupie i na brzegach. Flądra smakuje samotna, usmażona, obtoczona w mące. Ja usma...