Tatar z mięsa wołowego jest jedną z najpopularniejszych przystawek na świecie. Doskonale zaostrza apetyt, a przy tym wspaniale smakuje. Pamiętajmy jednak, że tatar to surowe mięso i że niekiedy dodajemy do niego również surowe żółtko. Zachowajmy więc m...
Śledziowy tatar jest wspaniałą przystawką – zdecydowany smak, lekka konsystencja i piękny wygląd – to jego atuty. Do jego przygotowania Przeczytaj cały artykuł
Artykuł spanŚledziowy tatar/span pochodzi z serwisu My ...
Przed nami ostatki. Ostatnie dni karnawału, zgodnie z tradycją rozpoczęliśmy tłustym czwartkiem, a zakończymy we wtorek tzw. śledzikiem. Tuż po nim, aż do Wielkanocy czeka nas czas wielkiego postu. Bawmy się więc i jedzmy do syta św...
Przepis na tatar z sarny Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny lub możecie ją kupić zróbcie sobie koniecznie tatar z polędwicy z Sarny. To naprawdę wykwintne i wyśmienite danie, doskonała zakąska do mocniejszych trunków
Kawałek surowego łososia, dwie średniej wielkości szalotki, nieco szczypiorku, piękne, zielone, dojrzałe awokado, odrobina sosu sojowego i kilka tajnych składników dla podkręcenia smaku to właśnie potrzeba, by zrobić fajne, szybkie i le...
Tatar to drobno posiekane, surowe mięso? Guzik prawda! Od lat szefowie kuchni z ochotą przygotowują wegetariańskie tatary z najwymyślniejszymi dodatkami []
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledzia.
Święta zbliżają się wielkimi krokami, jeśli i Wy szykujecie już jadłospis na Wigilię, to polecam dodać tę pozycję. Jest rewelacyjny i ma wyrazisty smak. Co ważne można go zrobić nawet w dniu Wigilii! Warto ...