Pierogi po lwowsku to pyszne pierogi z farszem z kaszy gryczanej, ziemniaków i białego sera. Przypominają ruskie, choć dzięki dodatkowi kaszy gryczanej są wg mnie bardziej wyraziste w smaku i aromatyczne. Są też wyjątkowo sycące i bardzo smaczne. Jeśl...
Pierogi przygotowujemy w Polsce od wieków i jest to jedna z naszych polskich ulubionych, a jednocześnie najpopularniejszych potraw narodowych. Występuje w niezliczonych wariacjach smakowych. Najbardziej znane to oczywiście ruskie pierogi, pierogi z kap...
Pierogi z mięsem to danie dość pracochłonne, dlatego też nie porywam się na nie zbyt często. Zazwyczaj stawiam na dania proste, szybkie i takie, które nie usidlą mnie na pół dni w kuchni. No cóż, tym razem uległam namowom domowników pierog...
Pierogi z surowym mięsem mielonym Robi się je znacznie szybciej od pierogów z ugotowanym i zmielonym w maszynce mięsem. Pierogi z surowym mięsem mielonym trochę inaczej od tamtych smakują, co nie znaczy gorzej. Tym bardziej warto je zrobić. Pierogi te ...
Wcześniej nie jadłam pierogów w takim wydaniu, ale pomyślałam, że skoro zapieka się naleśniki, to czemu nie pierogi Nawet pierogi kupione w markecie w tej wersji będą o wiele smaczniejsze. Składniki: pierogi z mięsem 200 g passaty pomidorowej du...
Pierogi z mięsem (i nie tylko z mięsem) to potrawa, którą w moim domu lubi każdy. Są nie tylko doskonałym pomysłem na obiad, ale również np. na kolację. Farsz 1 kg łopatki wieprzowej; 20 dag boczku świeżego; 2 marchewki; ...