Ciasto drożdżowe to jedno z moich ulubionych ciasta. Pozwala tworzyć przeróżne kształty i smaki. Czym by była rolada makowa bez tego ciasta lub pyszne bułeczki z konfiturą. Ciasto drożdżowe uczy jednocześnie cierpliwości i wytrwałości. Trzeba tak rozpl...
Podwójnie czekoladowa babka to ciasto, które warto wypróbować nie tylko ze względu na zbliżającą się Wielkanoc : ) Babka czekoladowa jest wilgotna, intensywna i dobrze zachowuje świeżość. Bardzo prosta i szybka do przygotowania. Polecam!! Przep...
Tak wiem, że już po Wielkanocy, ale tuż przed świętami zrobiłam kilka pysznych ciast wśród nich jest właśnie ta bezglutenowa... read more
Ten wpis Bezglutenowa babka z ajerkoniakiem i obłędny lukier cytrynowy pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć babki. Oprócz tradycyjnych drożdżowych czy piaskowych, bardzo mi zasmakował ten wariant, oparty o mielone orzechy. Składniki 20 dag masła 6 jajek 1 szklanka cukru ½ szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyże...
Zamiast jednej dużej baby postanowiłam w tym roku upiec kilka małych, zgrabnych babeczek. Babeczki majonezowe są leciutkie jak puch i przypominają biszkopt, lecz są bardziej...
Artykuł Babeczki majonezowe z różanym lukrem pochodzi z serwisu Magazyn Kuc...
Zdecydowanie wspaniała babka. Nafaszerowana jest kawałkami czekolady i orzechami, które przyjemnie chrupią w buzi. Aromatyczna za sprawą cynamonu. Jeśli macie obiekcje przed używaniem warzyw do wypieków, to porzućcie je choć na chwilę i sami spróbujcie...
Piękna babka czekoladowa na ciemnym piwie typu stout, z porzeczkami :) Lubicie piwo? Ja uwielbiam. Szczerze mówiąc w naszym domu większość browarów wypijam ja, nie mąż :) Czasami próbuję przemycić piwo do kuchni, tak na przykład powstały ...