Klarowanie masła, to oczyszczanie go z białka i innych substancji. Takie masełko ma delikatny, orzechowy smak i wysoką temperaturę dymienia, a więc doskonale nadaje się do smażenia. Sklarować masło bardzo łatwo możemy sami. Do garnka wkładamy kostkę ma...
Czosnek jest niezwykle zdrowy, bardzo często dodaję go do potraw. I dzisiaj chciałabym Wam zaproponować pyszne masełko czosnkowe, które rewelacyjnie pasuje do pajdy pełno ziarnistego chleba. Co więcej, masełko można przygotować z wykorzystaniem czosnku...
Jeśli tylko śledzicie bloga od jakiegoś czasu to już z pewnością wiecie, że po prostu kocham kaszę jaglaną w deserach. Jest ona nie tylko uniwersalną kaszą, która świetnie sprawdzi się w zdrowych deserach, ale ma również całe mnóstwo wartości odż...
Jaglane knedle z truskawkami to świetna propozycja nie tylko obiadowa, którą warto przygotować w sezonie truskawkowym, a jeśli tak jak ja, staniesz się ich fanem, to mam świetną informację, knedle możesz przygotować także z truskawek mrożonych, p...
Macie ochotę na coś słodkiego? Wypróbujcie moje nowe muffiny jaglane z dodatkiem borówek amerykańskich. Są pyszne, zdrowe i gotowe w 20 minut!
Kiedy mam ochotę na słodkości chętnie robię muffinki,
Czekoladowe ciastka jaglane z dodatkiem bananów i mielonych migdałów, bez jajek, masła i cukru, bardzo zdrowe. Słodzone suszonymi daktylami co prawda w przepisie jest ciemna czekolada i tutaj może pojawić się odrobina cukru, ale jeśli zastąpicie klasyc...