Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
„Gastrobanda” czyli rzecz o szefach, królewnach, kelnerach, baletach i dobrym jedzeniu
Dos limones, por favor!
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
57
Kategorie
209
„Gastrobanda” czyli rzecz o szefach, królewnach, kelnerach, baletach i dobrym jedzeniu
Czy słyszeliście już o “Gastrobandzie” - pierwszej polskiej książce rozprawiającej się ze wszystkimi tajemnicami rodzimej gastronomii? Jeśli choć trochę śledzicie kulinarne media na pewno wiecie już, że jest mocno, bezkompromisowo i dosadnie, a czasami...
Dos limones, por favor!
30 lip 16
Kulinaria
,
Anthony Bourdain
,
Recenzje
,
Robert Makłowicz
,
Gastrobanda
,
Jakub Milszewski
,
Kamil Sadkowski
Kulinaria
41 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Dos limones, por favor!
czyli Lu, Mazur i Spółka w podróży
57
209
Polecane przepisy
Co oglądać w 2018? Filmy i seriale o jedzeniu
W długie zimowe wieczory i leniwe weekendy nareszcie można nadrobić filmowe zaległości. My jesteśmy monotematyczni – lubimy pożerać dobre jedzenie i piękne obrazy. Co warto obejrzeć w 2018?Bizzare Foods, YoutubeAndrew Zimmern, amerykański k...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
Przesolona opowieść o kuchni od kuchni
Kiedy zabierałam się za lekturę tej książki, spodziewałam się polskiego odpowiednika publikacji Anthonyego Bourdaina (tym bardziej, że „soczysty język” był tu mocno nagłaśniany). W jakiejś części te oczekiwania zostały spełnione. Czytelnik znajdzi...
Kulinarna czytelnia
Restauracje
,
Biznes
,
Reportaż
„Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz cos zjeść.” - recenzja.
Jakuba Milszewskiego i Kamila Sadkowskiego mogłabym swobodnie wyobrazić sobie jako mocno posuniętych w latach, bezzębnych jegomościów, gdyby nie ich zdjęcia umieszczone na obwolucie książki. Z całą pewnością na gastronomi zjedli zęby. I to się czuje....
addio pomidory
Książki
„Gastrobanda” czyli rzecz o szefach, królewnach, kelnerach, baletach i dobrym jedzeniu
Czy słyszeliście już o “Gastrobandzie” - pierwszej polskiej książce rozprawiającej się ze wszystkimi tajemnicami rodzimej gastronomii? Jeśli choć trochę śledzicie kulinarne media na pewno wiecie już, że jest mocno, bezkompromisowo i dosadnie, a czasami...
Dos limones, por favor!
Kulinaria
,
Anthony Bourdain
,
Recenzje
,
Robert Makłowicz
,
Gastrobanda
,
Jakub Milszewski
,
Kamil Sadkowski
Gastrobanda
Jeśli szukacie dobrej i lekkiej lektury na wakacje, kupcie książkę Jakuba Milszewskiego i Kamila Sadkowskiego „Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś widzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść” wydaną przezSmak Słowa oraz Agora. Książkę czyta się lekko i p...
Odczaruj Gary!
WSPÓŁPRACA
,
GASTROBANDA
Gastrobanda. Wszystko co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść - recenzja.
"W dobie niezliczonych programów kulinarnych, charyzmatycznych szefów kuchni, niegasnącej mody na gotowanie i celebrowanie posiłków, każdy bywalec restauracji i wielbicieli dobrej kuchni chciałby zadać p...
Kulinarna Ja
Książki
#1
Jak tu zacząć, jak stworzyć jakieś zgrabne przedsłowie? Może na samym początku warto określić, o czym będzie ten blog? Naturalnie o jedzeniu. Jedzenie to najwspanialsza rzecz na świecie. Nie mówimy tutaj o zwykłym zaspokajaniu elementarnyc...
Main Course
Witajcie!
Witajcie na nowym blogu!Jak pewnie widać po nazwie bloga - będzie tu coś o jedzeniu.I to w różnym aspekcie - będzie o tym co udało się ugotować w domu, o tym co dobrego można znaleźć "na mieście" czyli we Wrocławiu (ale nie tylko).Będzie też o tym co z...
Wkoło jedzenia
Jedzenie
,
Blog
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone