Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Gęsina cud, czyli gęś faszerowana aromatycznymi smakołykami
Dopraw Swój Świat
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
44
Kategorie
90
Gęsina cud, czyli gęś faszerowana aromatycznymi smakołykami
Kochani, co ja się tu będę rozpisywać. Gęsina = niebo w gębie. W mojej są daktyle, żurawina, nerkowce i inne przysmaki, które z gęsim tłuszczem komponują sie wspaniale.6 porcjiPrzygotowanie: 45 min (+ ew. 24h rozmrażania, + 24h na zasolenie)Gotowanie: ...
Dopraw Swój Świat
20 gru 14
Gęś
gęś
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Dopraw Swój Świat
blog ze szczyptą pikanterii
44
90
Polecane przepisy
Gęsina na św. Marcina (4)
Cześć =) Dziś, z okazji podwójnego święta, czyli Święta Niepodległości oraz święta gęsiny, Kasztanowa Kuchnia zaprasza na gęś, o której śmiało można powiedzieć, że stała się znakiem firmowym naszego bloga i ulubionym mięsem Kasztanowej Kuchn...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Drób
,
świąteczne
,
Gęsina
GĘŚ wybitnie smaczna
Parokrotnie już piekłam gęś na świętego Marcina. Przepis i sprawdzony patent na przepyszną gęś widnieje już na moim blogu. W tym roku właśnie w ten weekend ponownie upiekłam 4,6- kilowego ptaszora. Gęś udała się rewelacyjnie, można by wręcz rzec, że ...
Smaki Szczęścia
Danie Główne
Jak upiec gęś? Aleksander Baron zdradza swoje kulinarne sekrety
O wielkim powrocie gęsi na polskie stoły i o sposobach jej przygotowania rozmawiamy z szefem kuchni i właścicielem warszawskiej restauracji Solec 44.Dlaczego w Polsce jemy gęsi?Aleksander Baron: Gęsina dzika i hodowlana była naturalnym polskim pr...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Gęś
Pieczone udka z gęsi (5)
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczone udko z gęsi, które zjadła Agnieszka w bydgoskiej restauracji "Stary Port 13", podczas III Weekendu na Wyspie Młyńskiej.Gęsina stała się, obok dziczyzny, znakiem firmowym naszego bloga. Kasztanowa Kuchnia jest ambasad...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Drób
,
Gościny w restauracjach
,
Gęsina
Pieczone udka z gęsi (4)
Cześć =) Dziś zapraszam na pieczone udko z gęsi, które zjadłem w czeskiej restauracji "Pysna Chalupa", mieszczącej się na Starym Rynku w Poznaniu, z okazji ubiegłorocznego Święta Niepodległości, 11 listopada. Gęsina stała się, obok dziczyzny, zna...
Kasztanowa Kuchnia
Kuchnia polska
,
Obiady i kolacje
,
Potrawy mięsne
,
Drób
,
Gościny w restauracjach
,
Gęsina
Gęś faszerowana kaszą gryczaną z watróbka i grzybami
Tradycja pieczenia gęsi w Dzień Niepodległości jest starsza niż Dzień Dziękczynienia w USA i choć pieczenie indyka jest bardziej popularne możemy być dumni, że to właśnie gęsina jest jednym z ważniejszych elementów dziedzictwa kulinarnego. Gęsina jest ...
Sztuka pokochania gotowania
Kuchnia polska
,
Majeranek
,
Limonki
,
Drób
,
Gęś
,
Gęsina na Świętego Marcina
Gęsi pasztet z żurawiną
Gęsina wraca z honorem na polskie stoły, na których gościła od XVII wieku. Ostatnio była trochę zapomniana w Polsce. Ale nasza polska gęsina ze względu na swoje walory smakowe doceniana była poza naszymi granicami, trafiała przede wszystkim na stoły Eu...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wyroby domowe
,
Przekąski i przystawki
,
Przystawka
,
Do smarowania
,
Gęsi pasztet z żurawiną
,
Pasztet z gęsi
Gęsina na Świętego Marcina – czyli skąd się wzięła ta staropolska tradycja
Od kilku lat coraz więcej restauracji w całej Polsce próbuje przywrócić tradycję spożywania gęsiny wRead More Post Gęsina na Świętego Marcina – czyli skąd się wzięła ta staropolska tradycja pojawił się poraz pierwszy w Blog kulinarny - Kuchnia Marty. ...
Blog kulinarny - Kuchnia Marty
Przepisy
,
Inne
,
Czas na gęsinę
,
Festiwal gęsiny
,
Gęś
,
Gęsina
,
Gęsina na św. Marcina
,
Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina
,
Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny
,
Święto Niepodległości
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone