W wielu materiałach internetowych możemy znaleźć przepis na schabowy według Magdy Gessler. Postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobry jak pojawiające się opinie. Kotlet schabowy podamy z pieczonymi ziemniaczkami z czosnkiem. Tak, tak to będ...
Po ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji internet oszalał, gremialnie stając po stronie Magdy Gessler wyrzuconej z upadającej restauracji przez jej właścicielkę Justynę! Sytuacja dla Kuchennych Rewolucji zdawałoby się typowa – upadająca restauracja, kt...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Do tej pory byłem zdania, że polską edycję Masterchef ciągnie Magda Gessler, ale w ostatnim odcinku pojawiły się Żony Hollywood. Kości zostały rzucone, karty przetasowane a kiecki wyeksponowane. Niepewność wisiała w powietrzu już od początku odcinka. D...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Kotlety schabowe wg Magdy Gessler moczone w mleku i cebuli to pyszna alternatywa dla zwykłych, szybkich schabowych :) Mięsko robione w ten sposób wydaje się być bardziej kruche i delikatne :) Wg oryginalnego przepisu Magdy Gessler z jednego ki...
Nieuchronnie zbliżamy się do końca roku 2016 i muszę przyznać, że z przyjemnością, gdyż długo czekałam na kalendarz kulinarny 2017.Co w nim wyjątkowego?Oprócz standardowych kartek z datami, znajdziemy w nim świetne przepisy Magdy Gessler.Stylowy Kulina...
Magdy Gessler nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Restauratorska znana z takich programów kulinarnych jak: „Kuchenne Rewolucje” czy „Masterchef Polska” tym razem poleca „Kalendarz kulinarny” na 2017 rok, z którym nie tylko można planować swoje zajęci...
To już jest ten czas. Czas, kiedy w sklepach zaczynają pojawiać się kalendarze na następny rok. Póki co przyglądamy im się z daleka, trochę spod oka i trochę nieufnie, nie wierząc, że obecny rok ma się zakończyć już w tak niedługim czasie.Faktem jednak...
Oto cała piątka w skrócie: jeden milion na stałe, dwa co tydzień, wiele przez lata, kilkadziesiąt ton i to w ciemno, do tego szum, celebryci, gwiazdy no i futerko, buziaczek i Bentley wyjaśniam w tekście. Czy ktoś jeszcze nie słyszał o p...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)