Śledzie w śmietanie i majonezie to pyszny pomysł na śledzie wigilijne, ale nie tylko :) Równie świetnie sprawdzą się na Sylwestra, czy jako zakąska z okazji innej imprezy. Czasami lubię je sobie zjeść na zwykła kolację, tak bez okazji, z kawał...
Skoro były śledzie w śmietanie, to muszą też do nich dołączyć śledzie w oleju Które wolicie ? Hmm, ja bym musiała się dobrze zastanowić, muszę przyznać, że chyba wybrałabym te w śmietanie, ale mój mąż woli zdecydowanie wersję w oleju … Składn...
Śledzie w śmietanie najczęściej zajadamy w formie dania obiadowego, gdzie używamy do jego wykonania słodkiej śmietanki 18%, a masa jest dość płynną i pełni funkcję sosu. Śledzie w śmietanie na obiad koniecznie muszą być z jabłkiem, cebulą oraz ziemnia...
fot. Moja Książka KucharskaTradycyjne polskie śledzie w śmietanie z jabłkiem i cebulą - sprawdzony przepis krok po kroku.SKŁADNIKI:300g filetów śledziowych a'la Matias (lub marynowanych w oleju)ok. 250g gęstej śmietany 18% (mały kubeczek)3 łyżki octu z...
Zwykłe śledzie w oleju już od dawien dawna stały się zbyt oczywistym daniem wigilijnym w mojej rodzinie. Co roku staram się podać coś nowego. Na blogu możecie znaleźć przepisy na błyskawiczne śledzie w śmietanie z octem ryżowym i jabłkiem, śledzie curr...
Śledzie to jedna ze sztandarowych potraw kuchni Polskiej, szczególnie popularna w tradycji kulinarnej Pomorza i Kaszub. Śledzie w śmietanie są idealną propozycją na wigilijny stół czy w okresie Wielkiego Postu. Królują także na przyjęciach, jako lubian...
Szybki i pyszny pomysł na śledzie, nie tylko na święta. Ocet ryżowy podkręca smak śmietanowego sosu i przełamuje słodycz jabłek. Polecam!SKŁADNIKI400g filetów śledziowych150 ml kwaśnej śmietany1 łyżka majonezu1 płaska łyżeczka cukru pudru2-3 łyżki octu...
Śledź to król polskiego morza i polskiej kuchni, który od lat niepodzielnie króluje podczas wigilijnej kolacji. Gdy przychodzi grudzień Piotrek jest w swoim żywiole, wtedy zaczyna tworzyć swoje śledziowe przepisy, którymi chce zabłysnąć podczas rodzinn...