Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
chiapati
Proste Dania
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
249
Chiapati
SKŁADNIKI
130 g pełnoziarnistej mąki
130 g mąki pszennej
175 ml wrzątku
2 łyżki oliwy
3/4 łyżeczki soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obie mąki mieszamy ze sobą i z solą. Dolewamy wrzątek, miksujemy do połączenia. Następnie przekładamy ciasto na stół i rękoma zagniatamy. Ciasto powinno być bardzo miękkie ale nie klejące, najlepiej tak aby mogło się rozwałkować bez podsypywania mąki. Owijamy folią odstawiamy na ok 30 minut. Ciasto dzielimy na 10 porcji, i rozwałkowujemy jak najcieniej na placki o średnicy około 20 cm (w zależności jaką mamy patelnię) Chiapati pieczemy na mocno rozgrzanej patelni po obu stronach około 30 sekund po każdej. Wyrastające pęcherze przyciskamy papierowym ręcznikiem.
Bardzo ważne: Każdy upieczony chiapati od razu owijamy ściereczką i wkładamy do foliowej torebki, aby się nie zeschły.
Proste Dania
27 lut 16
Polecane przepisy
Dyniowo Słonecznikowa Pasta – Piękna Skóra
Dyniowa rodzina jest jedną z moich ulubionych. Z dyni przyrządzam wiele potraw, takich jak zupy, ciasta, zapiekanki. Często także popijam dyniowo waniliowe lub cynamonowe latte. Wiem, że chcesz niedługo podzielę się przepi...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
MAŁE CO NIECO
,
Pasta z dyni
Chiapati
SKŁADNIKI130 g pełnoziarnistej mąki130 g mąki pszennej175 ml wrzątku2 łyżki oliwy3/4 łyżeczki soliSPOSÓB PRZYGOTOWANIAObie mąki mieszamy ze sobą i z solą. Dolewamy wrzątek, miksujemy do połączenia. Następnie przekładamy ciasto na stół i rękoma zagniata...
Proste Dania
Podpowiedzi wyszukiwań
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście