Sposób przygotowania
1. Ciasto: z mleka i drożdży zrobić rozczyn. Do miski wsypać mąkę, dwie łyżki oliwy, łyżeczkę soli, rozczyn i zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. 2. Farsz: Ryż ugotować na sypko z curry - wystudzić. Kurczaka posiekać w drobną kosteczkę i usmażyć - wystudzić. Pora i suszone pomidory drobno posiekać i wymieszać z ryżem, kurczakiem, kukurydza i startym na drobnych oczkach serem żółtym. Farsz doprawić przyprawą kreolską. 3. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, podzielić na dwie części i rozwałkować na okrągłe placki. Na placki nałożyć farsz (można polać keczupem i posypać startym serem), złożyć na pół i zlepić brzegi na kształt pieroga (brzegi można zwilżyć wodą). 4. Spryskać oliwą i piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia podsypanym mąką ok 25 min do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do 200 C