4 jajka,
szklanka mąki pszennej,
3/4 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
budyń czekoladowy,
Białka ubić, stopniowo dosypywać cukier. Dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać sproszkowany budyń . Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 24x28cm. Piec około 20 minut w temp. 180 st. Ostudzić i przekroić na pół.
Krem: 500 ml śmietanki 30%,
2 łyżki cukru pudru,
3 duże wafle "Prince Polo",
50 g kakao
2 czubate łyżeczki żelatyny,
dodatkowo:
ciastka "delicje"
2 galaretki cytrynowe
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić.
Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać przestudzoną żelatynę. Kakao i wafle starte na tarce o dużych oczkach dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim blatem ciasta, rozsmarować resztę kremu i równo ułożyć delicje ( tak aby nam się dobrze kroiło).
Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Wstawić na całą noc do lodówki.