Na początek szybko wytłumaczę się z ostatniej ciszy w "eterze". Tydzień temu, po intensywnych dwóch tygodniach pracy, doczekaliśmy się w końcu urlopu. Wiecie jak to jest - nawet jak człowiek nie zaplanuje żadnych zagranicznych wojaży, to i tak cieszy s...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wszystko dzieje się z jakiegoś powodu. Nie żyję długo, zaledwie 23 lata, a już potrafię spojrzeć na moją przeszłośćz lotu ptaka i dostrzec to, jak konkretne wydarzenia wpłynęły na to, gdzie jestem teraz. Nie przez przypadek wylądowałam w szpitalu...
Witam serdecznie! Kochani wszystkie moje przepisy do poniższych zdjęć można zobaczyć w Tygodniku Poradniku Rolniczym. Gazeta ukazuje się w każdym tygodniu. Polecam korzystną ofertę prenumeraty pod adresem: http://www.tygodnik-rolniczy.pl/Prenumerata/ S...
Ciasto marchewkowe od kilku lat przeżywa swoje 5 minut, ale powiem Wam w tajemnicy, że gospodynie na Kaszubach robiły tego typu ciasto od dawien dawna. Dziś chciałam Wam pokazać przepis, który znalazłam w jednej z książeczek Poradnika Domowego. Pamięta...
To już ostatni dzwonek na przygotowanie piernikowego ciasta. Ja swoje zrobiłam dosłownie przed momentem ;) Z poniższego przepisu korzystam pierwszy raz, więc nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Na razie mam pośredni :) Przepis zaczerpnięty z "Poradnika...
Amerykańskie pączki z dziurką czyli donuts lub nieco bardziej po polsku donuty były na mojej liście już od dłuższego czasu i choć przejrzałam dużo przepisów zdecydowałam się zrobić je z babciowego ciasta na pączki (w oryginale można zobaczyć je...
"Topielec" w wersji z powidłem i kruszonką. Lekko zmodyfikowany przepis ze starego numeru "Poradnika Domowego". W oryginale bez dodatków i bez kruszonki. 25 dag margaryny3 szklanki mąki4 jajka10 dag drożdży1 sz...
Przepis znaleziony w jednym z numerów "Biblioteczki Poradnika Domowego",bardzo lubię ten zbiór przepisów i bardzo często z niego korzystam.Ciasto Hali jest ulubionym ciastem mojego męża oraz mojego taty,więc możecie sobie tylko wyobrazić jaki jes...