Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wegański almanach - Jadłonomia Marty Dymek
Cook after reading
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
46
Kategorie
125
Wegański almanach - Jadłonomia Marty Dymek
Dziś pora na książkę, która zaprząta moje myśli od kilku tygodni, czyli jeszcze zanim ukazała się na rynku (premiera książki odbyła się niecały tydzień temu, 12 listopada). Ta super-świeża pozycja to "Jadłonomia" Marty Dymek, autorki wegańskiego bloga ...
Cook after reading
16 lis 14
Do gotowania
,
Review
,
Recenzja
,
Książka kucharska
,
Międzynarodowa
,
VEGE
,
Kuchenny niezbędnik
,
Marta Dymek
do gotowania
30 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Cook after reading
Blog o książkach o/i jedzeniu
46
125
Polecane przepisy
Wegańskie ciasto dyniowe z makiem
Zalega mi w zamrażarce dyniowe pure. Jakoś nie ma u nas w domu miłośników dyni (poza mną...), więc próbuję ją ukryć - w tym cieście przychodzi to z łatwością, dynia jest niewyczuwalna, a ciasto znika niezwykle szybko! Przepis zaczerpnęłam z najnowszej ...
Tysiąc Smaków
Smak SŁODKI
,
Wegańskie
,
Wypieki
,
Orkisz
,
Cukier muscovado
,
Smaki JESIENI
,
Olej kokosowy
,
Mak
,
Dynia
"Nowa Jadłonomia", czyli najnowsza książka Marty Dymek - recenzja
Nikomu nie muszę przedstawiać Marty Dymek i jej bloga Jadłonomia, a także napisanej przez nią książki o tym samym tytule. Po spektakularnym sukcesie pierwszej książki (Nie wiem, czy jakakolwiek kulinarna książka doczekała się tylu dodruków!), druga był...
true taste hunters
Recenzje
Jadłonomia
Tytuł: Jadłonomia. Kuchnia roślinna Autor: Dymek Marta Wydawnictwo: Wydawnictwo Dwie Siostry Język wydania: polski Język oryginału: polski Ilość stron: 288 Numer wydania: I Data premiery: 2014-11-10 Rok wydania: 2015 Forma: książka Pierwsza książka kuc...
HomeCooking.pl
Recenzje
,
Ksiązki
Dwa lata!
Dziś mijają dwa lata odkąd założyłam bloga! Z tej okazji nie upiekłam żadnego ciasta ani tortu ale.. pasztet i sos pieczeniowy :) Nie byle jaki, z samych warzyw, lekki i przepyszny. Skąd taki pomysł ? Ano z bloga, którego odkryłam niedawno i ksią...
Lucy in the Sky
Wegańska grochówka od Jadłonomii
Zawsze lubiłam grochówkę, choć nigdy jej sama w formie tradycyjnej nie ugotowałam. Dopiero pod koniec zeszłego roku, przeglądając książkę Jadłonomii, natknęłam się na zupę grochową w wersji wegańskiej. No i wkrótce potem ją ugotowałam. Wczoraj ugotował...
SISTERS' COOKING
Kolacja
,
Wegańskie
,
Czosnek
,
Zupa
Pasztet z selera
Ciężko jest przekonać mięsożerców by sięgnęli po cokolwiek co z już samej nazwy jest wegetariańskie czy "niedajboszszeee" wegańskie. Zatem przygotowując pasztet z selera wiedziałem, że przygotowuję go głównie dla siebie.Okazją do przygotowania ws...
Old White Table
Wegetariańskie
,
Zrzucamy kilogramy
Pasta z mrożonego groszku z koperkiem
Pyszna pasta o ciekawym smaku,tylko tyle jej zostało co na zdjęciu.Trzeba będzie zrobić powtórkę.Przepis pochodzi z książki p. Marty Dymek pt. "Jadłonomia"Pasta z groszku z koperkiem i skórką z cytrynySkładniki:1/2 op mrożonego groszku /ok25 dkg/Skórka...
Wegetariańskie smaki
Burgery z buraczków
Miałam tym przepisem pożegnać 2014 rok, jednak sylwestrowe przygotowania pochłonęły mnie całkowicie, dlatego zamiast żegnać stary, powitam nowy. Mikołaj przyniósł mi pod choinkę książkę "Jadłonomia"i absolutnie się w niej zakochałam. Zaraz po świętach ...
Kraina Smaków
Zielony bar
,
Rozmaitości
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone