Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Coffee with Martina
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
97
Kategorie
35
Birthday celebrations at Laduree
Nie mogłabym sobie wymarzyć adekwatniejszego miejsca do spędzania urodzin niż Paryż. Tym bardziej, że, aby uczcić ten dzień, wybrałyśmy się z mamą na śniadanie do Laduree przy Champs-Elysee. Jako że nie szczędziłyśmy sobie porannej drzemki, dotarłyśmy ...
Coffee with Martina
PHOTOGRAPHY
,
PLACES
BAKING :: Crepes Suzette Cake
Byłam zaskoczona z jakim ogromnym entuzjazmem spotkał się ten tort. Raczyłam nim najbliższych podczas małej celebracji moich urodzin i, pomimo moich licznych obaw, smakował im tak wyjątkowo, że kilka osób poprosiło o dokładkę! Podczas gdy byłam pewna k...
Coffee with Martina
BAKING
,
PERSONAL RECIPES
Paris morning with Laduree
Poranna toaleta w towarzystwie macarons z Laduree jest stokroć przyjemniejsza...Morning activities with a box full of macarons from Laduree is so much more enjoyable...
Coffee with Martina
PHOTOGRAPHY
BAKING :: World Baking Day :: Madeleines
Biorąc pod uwagę moje ostatnie preferencje jak dostrzeganie większego potencjału w prostych herbatnikach a niżeli nutelli, wybór magdalenek jako wypieku czczącego Światowy Dzień Pieczenia nie wydaje się tak niedorzeczny. Moje ostatnie tendencje smakowe...
Coffee with Martina
BAKING
PICTURE :: Afternoon light
Przy tak pięknym świetle wpadającym przez okno mojego pokoju, żadna matura mi nie straszna.As long as this beautiful light comes though my window, I am not afraid of any matura exam...
Coffee with Martina
PHOTOGRAPHY
BAKING :: Banana cheesecake
Przy pieczeniu tego serniczka przyświecała mi jedna idea- chciałam, żeby był fit i healthy. Dlatego zamiast pełnotłustego serka- bieluch, zamiast białego cukru- trzcinowy, zamiast zwykłej mąki- owsiana.BANANA CHEESECAKESPÓD300 g mąki owsian...
Coffee with Martina
BAKING
,
PERSONAL RECIPES
BAKING :: Colomba Pasque
Ciasto to opłacone nieprzespaną nocą. Moja nieuwaga co do czasu wyrastania i konieczność wydłużenia czasu pieczenia zmusiły mnie do zmrużenia oczu dopiero o 3:00 nad ranem. A miałam w święta wypocząć! Tylko co relaksuje bardziej niż pieczenie?Co ...
Coffee with Martina
BAKING
BAKING: Kouglof from Ladurée
Kouglof to babka z ciasta brioche pieczona od czasów średniowiecza na terenach Alzacji, Luksemburga, Szwajcarii, Flandrii, części Niemiec czy Lotaryngii. Znalazłam dwie legendy na jej temat. Jedna z nich wiąże się z miastem Ribeauvillé i głosi, ż...
Coffee with Martina
BAKING
BAKING :: Cracow cheesecake from Pierre Hermé
Ilekroć sięga się po przepisy Pierra Hermé(albo perełki z jego patisserie❤,jestem bliska chęci przeprowadzki do Paryża nawet tylko z tego powodu!) doznaje się tego samego oczarowania. Osobiście uwielbiam i efekt końcowy, i proces przy...
Coffee with Martina
BAKING
BAKING :: Mazurek
Kiedy wspomniałam mamie o masie kajmakowej domowej roboty wykrzywiła usta w geście grymasu. Bo w lodówce zalega już jedna gotowa, bo dużo przy tym paprania, bo nie wiadomo czy wyjdzie. Upierałam się przy swoim, a pewnego dnia los się do mnie uśmiechnął...
Coffee with Martina
BAKING
,
PERSONAL RECIPES
LOOK :: Black loose dress
DRESS - WHITE PEPPERBOW - HMFLATS - REPETTO
Coffee with Martina
BAKING :: Cinnamon doughnuts
Bywają chwile, w których prostota sprawdza się najlepiej. Z ciasteczkami oreo czy z herbatnikami? A może jogurtowe? Albo z borówkami i białą czekoladą!Padło na cynamonowe. Proste, nieprzesłodzone, delikatne... idealne.CINNAMON DOUGHNUTS500g...
Coffee with Martina
BAKING
LOOK :: Let it snow
COAT - COSSKIRT - ZARASWEATER - MASSIMO DUTTIBAG - MANGOSHOES - GINO ROSSIJEWERELLY - PANDORA
Coffee with Martina
LOOK
LOOK :: Happy New Year!
Rok 2015 zapowiada się jako czas, w których wszystko przewróci się w moim życiu do góry nogami. Albo zwyczajnie panikuję i tylko teraz to zdaje się być czymś tak przełomowym. Tak czy inaczej nieubłaganie nadszedł czas matury, moi mili. Nawet nie jestem...
Coffee with Martina
LOOK
BAKING :: Basler Läckerli
Następne z kolekcji moich ulubionych. Kraj pochodzenia? Szwajcaria, oczywiście.BASLER LACKERLIPIERNICZKI- 200 g cukru- 30 ml płynnego miodu- szczypta soli- 4 jajka- łyżeczka cynamonu- 1/2 łyżeczki mielonych goździków- 1/2 łyżeczki mielonego...
Coffee with Martina
BAKING
BAKING :: Advent stollen
Niestety zdjęcie powyżej jest jedynym sensownym, które udało mi się wykonać. Bożonarodzeniową struclę z marcepanem, czyli niemiecki Stollen, piekłam nie na potrzeby domu i to jeden z niewielu kawałeczków, które uchowałam- na spróbowanie.STOLLEN- ...
Coffee with Martina
BAKING
←
Poprzednia
4
5
6
7
Następna
→