Delikatne i bardzo smaczne ciasto owocowe przekładane kremem czekoladowym na bazie nutelli i mascarpone. Następną warstwą jest krem śmietankowy o delikatnym posmaku malinowym, a całość zwieńczona jest galaretką z owocami. Bardzo proste w przygotowaniu,...
Któż nie zna batonów "Mars" - połączenie puszystej masy z karmelem oblane czekoladą. Wariacji nt. tego słynnego batonu było dużo. Nie ma się co dziwić, jest to doskonałe i sprawdzone połączenie. Jednym z takich wariacji jest właśnie moja tarta a'...
Cudowne, niebiańskie ciasto - inaczej nie da się go określić. Mocno czekoladowe, wilgotne i rozpływające się w ustach brownie, którego wierzch stanowi mokra, delikatna warstwa kokosowa przypominająca popularny batonik Bounty - z pewnością z...
Pigwa jest mało wykorzystywanym składnikiem w kuchni, stosuję się ją raczej jako produkt na dżemy, sok do herbaty. My dzisiaj odkryliśmy jej smakowite zastosowanie i dodaliśmy ją do jabłek w cieście a'la szarlotkowym. Wyszło genialne, boi kwaskowa pigw...
Dzisiejsze kruche ciasto owocowe powinno właściwie nazywać się ciastem piaskowym z owocami, a to z powodu konsystencji kruchego ciasta, które przed upieczeniem jest jak mokry piach. Jest to ciasto bardzo łatwe do przygotowania, wystarczy rozetrzeć skła...
Są ciasta, za które biorę się za bary za strachem... tak jest z tymi gdzie trzeba kręcić kremy, z sernikami na zimno, do niedawna z tortami. Nie ufam tez recepturom gdzie występuje beza...Postanowiłam jednak zaryzykować i ulec pokusie. Przepis znalazła...