Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Buchciki czli odrywana drożdżwka
Ciasta z tradycjami
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
172
Kategorie
77
Buchciki czli odrywana drożdżwka
Śląsk i śląska kuchnia kojarzą nam się głównie z roladą śląską i kluskami oraz modrą kapustą. A to jest błąd. Jest to kuchnia pełna tradycji i pielęgnowania tego co w niej najlepsze. Błędem jest myślenie, że te dania są tłuste czy niezdrowe. Większość ...
Ciasta z tradycjami
10 wrz 18
Cukier
,
Jajka
,
Masło
,
Mąka pszenna
,
Mleko
,
Drożdżowe
cukier
134 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Ciasta z tradycjami
Przepisy, które znasz i lubisz
172
77
Polecane przepisy
Domowa drożdżwka z serem
Czym są wyprawy na górskie szczyty? Czy jest to spacer po mieście? Czy jest to po prostu szybka przekąska? We wszystkich tych przypadkach sięgamy po drożdżówkę. Jedną z najpopularniejszych jest oczywiście ta z nadzieniem serowym. W sklepach czy cukiern...
Ciasta z tradycjami
Cukier
,
Jajka
,
Mąka pszenna
,
Mleko
,
Ciastka i muffinki
,
Biały ser
,
Drożdżowe
Buchciki czli odrywana drożdżwka
Śląsk i śląska kuchnia kojarzą nam się głównie z roladą śląską i kluskami oraz modrą kapustą. A to jest błąd. Jest to kuchnia pełna tradycji i pielęgnowania tego co w niej najlepsze. Błędem jest myślenie, że te dania są tłuste czy niezdrowe. Większość ...
Ciasta z tradycjami
Cukier
,
Jajka
,
Masło
,
Mąka pszenna
,
Mleko
,
Drożdżowe
Roladki francuskie z masą tuńczykowo serową na ostro
Wiosna w tym roku miło nas zaskoczyła, od razu z słonecznymi, upalnymi dniami wyskoczyła. Nagle zielono i kolorowosię zrobiło, ach jak cudownie, och jak miło. Każdą wolną chwilę na świeżym powietrzu wiec spędzamy, mniej czasu na gotowanie mamy. D...
Moniki Smakołyki
PRZEKĄSKA
,
PRZYSTAWKI
,
RYBY
Odrywana pizza
Pizza. Prosta potrawa, którą pokochał cały świat. Jej odmian jest tyle, ile odmian bigosu - każdy dodaje coś od siebie i modyfikuje. Pokochaliście już moją Stromboli, pizzę, która została absolutnym hitem zeszłego roku. Czy ta, odrywana pizza stanie si...
Poezja Smaków
Slider
,
Pizze tarty i zapiekanki
Bułeczki drożdżowe z mięsem
Kiedy macie dość klasycznej pizzy spróbujcie zrobić bułeczki. Ich nadzienie zależy tylko od tego co lubicie. Jedynym stałym składnikiem jest ser. Może to być mozzarella czy ser żółty , który ładnie się roztapia. Posypać można ulubionymi ziołami albo zi...
Sztuka pokochania gotowania
Domowa piekarnia
,
Zioła
,
Ciasto drożdżowe
,
Drożdżowe
,
Drożdżówki
Szarpana wieprzowina z bekonem, warzywami i sosem BBQ
Szarpana wieprzowina, czyli amerykański pulled pork to rodzaj długo pieczonego mięsa w niskiej temperaturze. Jego przygotowanie jest przez to dość rozciągnięte w czasie, ale w efekcie otrzymujemy rozpływające się w ustach, aromatyczne danie. Ni...
marta-gotuje.pl
Dania obiadowe
,
Konkursy, akcje, eventy
,
Obiad
,
Warzywa
,
Wieprzowina
,
Cebula
,
Obiad z piekarnika
,
Mięso z piekarnika
,
Boczek
,
Pomidor
,
Pulled pork
,
Burger
,
łopatka wieprzowa
,
Rwana wieprzowina
,
Amerykańskie jedzenie
,
Bekon
,
Burger z szarpaną wieprzowiną
,
Cebula czerwona
,
Cebulka
,
Krakus
,
Metoda próżniowa
,
Metoda sous vide
,
Mięso sous vide
,
Pulled pork burger
,
Sałata
,
Sos barbecue
,
Sos bbg
,
Street food
,
Surowy wędzony boczek
,
Szarpana wieprzowina
,
Wieprzowina długo pieczona
Pulled pork burger
Mam nadzieję, że pamiętacie jeszcze przepis na pulled pork, który niedawno dla Was przygotowałam? : ) Tym razem prezentuję Wam obłędnie pyszny sposób na jego wykorzystanie, czyli burgery z odrywaną wieprzowiną. Ilości składników musicie dopasować do wł...
marta-gotuje.pl
Pycha
,
Śniadania i kolacje
,
Dania obiadowe
,
Obiad
,
Wieprzowina
,
Pulled pork
,
Bułka
,
Burger
,
Hamburger
,
Bułka maślana
,
Comfortfood
,
Pikle
Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina
Pulled pork, czyli szarpana, odrywana lub wyczesana wieprzowina - nazw jest wiele. W skrócie jest to mięso marynowane w wyrazistych przyprawach, a następnie pieczone w piekarniku przez kilka godzin w niskiej temperaturze. Dzięki tym obróbkom mięso staj...
Kulinarna Ja
Co na obiad
,
Mięso
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone