Czytaj więcej »Artykuł opublikowany dzięki PerfectSpace.pl
Autorem artykułu jest Pan Maciej Balcerek - menadżer firmy Perfect Space z Warszawy zajmującej się kompleksowym projektowaniem i aranżacją wnętrz mieszkań, biur i lokali usługowych.
Chciałabym podzielić się z wami przepisem na pyszny kołocz z małopolski..tak dokładnie tylko nie wiem czy są chętni? dostałam przepis od teściowej i dziś upiekłam..pycha Tak w skrócie jest to chlebek z serem
Szaleństwa z Thermomix i nie tylko...w małej kuchni duże czary przepisy, porady
Bardzo lubię ciasto drożdżowe z dodatkiem sera i gdy planowałam kolejny rabarbarowy wypiek zdecydowałam się na placek drożdżowy z serem , podkręcony migdałową kruszonką. Ciasto z dodatkiem twarożku jest wilgotne i puszyste, kruszonka na rabarbarze prz...
Jak mawiał Aleksander Fredro – „Pierwiej kołacz, potem książki.” Pomijając fakt, że człowiekowi głodnemu na pewno gorzej się pisze, kołacz (czasem: kołocz) to ciasto, które w śląskim domu długo miało pierwszeństwo przed wszystkimi innymi łakociami....
Witajcie! Po kolejnej, długiej przerwie w blogowaniu. Oczywiście u mnie kilka nowych i pozytywnych sytuacji. Oczywiście najważniejsza kwestia - studia. Dostałam się bez żadnych problemów, zaniosłam dokumenty i oficjalnie mogę powiedzieć, że jestem stud...
Gdybym miała listę przebojów kulinarnych, kołocz drożdżowy z owocami i posypką byłby na pierwszym miejscu. Łatwy w przygotowaniu, niedrogi, lekkostrawny. Zaczynam w maju od nadzienia truskawkowo - rabarbarowego, poprzez czarne jagody w lipcu, kończąc n...