Dziś zabieram Was w podróż tam, gdzie sama marzę, by pojechać i pojadę!
Kierunek Tajlandia.
Na razie będzie to tylko kulinarna podróż po tajskich smakach przeniesiona do mojej krakowskiej kuchni, ale wiem, że już niedługo uda mi się tych t...
Jak już nieraz wspominałem, grillowanie nie kończy się na mięsiwach czy co gorsza na samej kiełbasie (a znam takich) grillowanie to również grillowane warzywa czy owoce z których można przygotować proste i smaczne desery. Zobaczcie jak banalny jest prz...
Prażuchy, prażonki, duszonki czy kociołek jak zwał tak zwał ale zawsze oznacza to jedno z drobnymi różnicami w składnikach zależnie od regionu Polski. Prażuchy przygotowane w kociołku na ognisku mają swój niepowtarzalny smak i aromat.Składniki na 5 lit...
Szaszłyki drobiowe w całkowicie nowej marynacie. Pomysł na tą marynatę narodził się kilkanaście dni temu i próbowałem go na wieprzowinie lecz to nie było to, natomiast do drobiu pasuje rewelacyjnie i tym samym polecam Wam wypróbowanie.Składniki (na 5 s...
Ziemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze.Składniki : (w stosunku 1:1)młode ziemniaki średniej wielkościboczek w pl...
Banany z grilla. Banalnie posty deser z grilla lubiany nie tylko przez dzieci ale i przez dorosłych.Przez dorosłych szczególnie zachwalany gdy wykonany jest w wersji "dla dorosłych".Składniki :bananyopakowanie całych goździków (op. wystarcza na 7-8 ban...
Nieraz kosztowałem różnych potraw z dziczyzny lecz jakoś zawsze pojawiał się jakiś taki "opór w głowie" który nie pozwalał do końca zachwycać się smakiem i trwało to tak do czasu, kiedy to sam zacząłem przygotowywać potrawy z dziczyzny w tym przypadku ...