Zupa z botwiny To inaczej botwinka. Zupa z botwiny bezsprzecznie kojarzy mi się z wiosną. Ma apetyczną ciemnoróżową barwę, za sprawą ugotowanego i startego na tarce buraka. Zupa botwinka najbardziej smakuje mi na mięsnym bulionie, z dodatkiem warzyw. N...
Delikatne kulki z mięsa mielonego z dodatkiem wiórków kokosowych polane korzennym sosem curry w towarzystwie sypkiego ryżu to pyszna propozycja na lekki obiad. Ja przygotowałam je na parze ale można ugotować je np. w bulionie warzywnym lub upiec w piek...
Doskonałe połączenie duszonego pora i pietruszki w zupie rybnej z ryżem.Do zupy wykorzystałam mięso z białej ryby- delikatnego i dietetycznego dorsza.Zazwyczaj robię ją na domowym bulionie warzywnym lub rosole, a w razie braku gotuję zwyczajnie na wodz...
Któż nie lubi zupy ogórkowej ..Jest to potrawa kuchni polskiej gotowanej na wywarze dla mięsożerców lub bulionie warzywnym z dodatkiem warzyw..Przepyszna łatwa w wykonaniu..choć nieco pracochłonna..zresztą jak każda dobra zupa.. Składniki: 2 ma...
Moja ulubiona letnia zupa, jak tylko zaczyna się sezon, pojawia się na moim stole bardzo często. W upalne dni można zrobić z botwinki chłodnik, ja jednak wolę na ciepło :) Przygotowuję ją zawsze na domowym bulionie warzywnym, można śmiało przygotować &...
Jak tu nie lubić maja, skoro wybierając się na pobliski bazar, czy nawet odwiedzając mały stragan z warzywami, aż roi się od młodych kolorowych warzyw. Tym razem uśmiechnął się do mnie niepozorny pęczek botwinki. Niewielkie, prawie niewykształcone bura...
Botwinka to moja ulubiona zupa na piątkowy wiosenny obiad. Kiedy tylko urosła mi botwinka na ogródku od razu zabrałem się za gotowanie. Botwinka to na pewno jeden ze smaków wiosny i dzieciństwa. &#...
Zimno, głodno i do domu daleko to żart, ale najlepszy sposób na rozgrzewkę w chłodny dzień to zupa. Zupa może być w naszym menu nawet wtedy gdy liczymy kalorie. Dzisiaj na tapecie, mega szybka, mega smaczna, o soczystym zielonym kolorze zupa ...