Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Niedocenione złoto końca lata - mirabelki
Bon appetit mon amie
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
459
Kategorie
75
Niedocenione złoto końca lata - mirabelki
Słonecznie żółte, kusząco pachnące, kwaśne, a jednocześnie słodkie, takie są te złote, dziko rosnące kuleczki, dojrzewające pod koniec lata. Mirabelki, nie umiem im się oprzeć. Szkoda, że tak niewiele ludzi je docenia i zaczynają powoli zanikać ....
Bon appetit mon amie
23 sie 15
Deser
,
Ciasto
,
Owoce
,
Kuchnia polska
ciasto
63 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Bon appetit mon amie
blog kulinarny
459
75
Polecane przepisy
Żółta sałatka owocowa z cukinią
Do tej sałatki, w kolorach zbliżonych do żółtego, wykorzystałam ostatanie w tym roku papierówki. Sezon na nie był dość długi, dziś jeszcze pozbierałam i zerwałam z drzewa kilka ostatnich. Prócz kremowych papierówek dałam do sałatki ostatanie owoce z og...
Grażyna gotuje
Wegańskie
,
Sałatki
,
Mięta
,
Jabłkowe
,
Cukinia
,
Zimne desery
,
Papierówki
Konfitura z brzoskwiń – lato zamknięte w słoiczkach
Konfitura z brzoskwiń podobnie do mirabelkowej, węgierkowej lub morelowej, jest fantastycznym sposobem na zamknięcie drugiej części lata w słoiczku. O ile mirabelki są kwaśne i lekko wykręcają buzię, a węgierki są super słodkie i jakby maślane, o tyle ...
Madame Edith
"Mirabelka" Cezary Harasimowicz
Rzadko mi się zdarza, że pisząc recenzję nie wiem od czego i jak mam zacząć. Zacznę może od tego, że książka wzbudziła we mnie wiele emocji, jet ona nie do końca jest bajką. Jest to opowieść o drzewie - mirabelce, które rosło na warszawskich Nalewkach....
kruche babeczki
Nowe
,
Książki na weekend
,
Książki dla dzieci i o dzieciach
Masło orzechowe - niedocenione naturalne źródło energii i białka
Przed treningiem koktajl z masłem orzechowym doda energii, a w trakcie treningu pozwoli spalić więcej tkanki tłuszczowej.Czytaj więcej »
Zielone koktajle
Koktajl
,
WARTO WIEDZIEĆ
,
Masło orzechowe
,
Sport
,
Trening
,
Orzechy
,
Białko
,
Odżywka białkowa
Jak upiec gęś? Aleksander Baron zdradza swoje kulinarne sekrety
O wielkim powrocie gęsi na polskie stoły i o sposobach jej przygotowania rozmawiamy z szefem kuchni i właścicielem warszawskiej restauracji Solec 44.Dlaczego w Polsce jemy gęsi?Aleksander Baron: Gęsina dzika i hodowlana była naturalnym polskim pr...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Gęś
Powiodła mirabelkowo malinowe
Przetworami postanowiłam zająć się jak najbardziej poważnie, dlatego korzystam z wszystkich darów lata, które mam pod ręką ;)Tym razem na tapetę poszły małe żółte śliwki mirabelki, to bardzo intensywne w smaku żółte klejnoty. Robi się z nich głównie ko...
Mama gotuje i testuje
Kuchnia
,
Przetwory
,
Maliny
,
Mirabelki
Jajecznica ze szparagą i pieczarkami
Niniejszym rozpoczynam tegoroczny sezon szparagowy w swojej kuchni :) W warzywniku wyrosła mi do odpowiednich rozmiarów cała jedna ;) szparaga i powędrowała do jajecznicy. Składniki (na 1 porcję):4 małe pieczarkiszparaga zielona (oczywiście można więce...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Przystawki
Chutney z mirabelek czerwonych
Obiecałam mirabelki i oto są w nietypowej odsłonie.Wielu osobom na pewno kojarzą się z beztroskim czasem dzieciństwabo kto nie chodził kiedyś na tereny działkowe, żeby podjadać dziko rosnące mirabelki.Są bardzo smaczne i niedocenione. Nie znajdziecie i...
Gorzki Miód
Przetwory
Podpowiedzi wyszukiwań
">
Machiavel
">
hacklaplanete
">
mr0x01
Ciasto drożdżowe z lodówki
Babka marmurkowa
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty