Mąka, woda i sól to podstawowy skład ciasta na chleb tak niewiele składników potrzeba, żeby przygotować wspaniałą bazę do pysznych kanapek, dziś zapraszam na chleb z garnka-pytlowy. Z mąki żytniej pytlowej na zakwasie, wieczorem przed pójściem spać trz...
Beza to bardzo słodki wypiek, jego podstawowymi składnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lo...
Dziś przepis podstawowy na kruche ciasteczka. Jest on o tyle uniwersalny, że możecie dodawać ulubione składniki tj. orzechy, rodzynki, czekoladę, kakao, aromaty itd., słowem czego dusza zapragnie, oczywiście nie przeginając w żadną stronę, a wię...
Dzisiaj przepis na bardzo prosty chlebek bananowy. Kolejny pomysł na zdrowe śniadanie. Jest to przepis podstawowy, oczywiście możecie do ciasta dodać np. orzechy, rodzynki czy czekoladę, będzie jeszcze smaczniejszy :)PROTEINOWY CHLEBEK BANANOWYSkładnik...
Zrobiliście już pastę tahini z poprzedniego przepisu? Jeśli tak to dziś przyda się do przygotowania wspaniałego hummusu z orzechami laskowymi. Hummus można przygotować na wiele sposobów i z przeróżnymi dodatkami podstawowy przepis na pastę z ciecierzyc...
Jogurt, czy też kiselo mlyako - mleko bułgarskie to podstawowy składnik kuchni naszych południowych braci słowiańskich. Akurat jest sezon na świeże figi, tak więc dziś przepis na banalny w wykonaniu deser łączący te dwa symbole kuchni Słowian południow...
Oto nasz podstawowy przepis na spód do tarty zawsze robimy go według tego przepisu i jeszcze nigdy nas nie zawiódł. Spód jest pyszny, lekko chrupiący i stanowi idealną podstawę do kulinarnych eksperymentów z tartą na słono. Na tak upieczony spó...
Ciasto do pizzy najlepszy, podstawowy przepis. Ciasto do pizzy to 80% sukcesu pizzy. Jeżeli ciasto wyjdzie Ci wyśmienicie nic już raczej nie możesz zepsuć. Ciasto po wykonaniu możesz niemal natychmiast wykorzystać lub zamrozić i wykorzystać wte...