Nie wszystko musi być zdrowe i ekologiczne czasem wystarczy, że jest pyszne, szybkie, tanie i kojarzy się z dzieciństwem
:-) Przepis doskonały do wykorzystania na kolację dla małego niejadka.
Składniki:
6 parówek
kostka sera żółtego
200 g pieczarek
1 mała cebulka
2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
1. Pieczarki umyć, oczyścić pokroić w bardzo drobniutką kostkę, albo zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę - obsmażyć lekko na oliwie.
2. W parówkach zrobić nacięcia, w które włożymy farsz (pamiętaj, żeby nie przeciąć ich do końca bo ser wycieknie)
3. Zetrzeć ser na grubej tarce, wymieszać z pieczarkami i cebulą. Farsz umieścić w parówkach. Całość zapiec w piekarniku.
Smacznego!