Cześć Wszystkim! :)
Co weekend podaję jakąś propozycję śniadaniową, dzisiaj będzie podobnie :)
Piszę o niej już w piątek, ponieważ do przygotowania pasty potrzebne są zimne, ugotowane jajka, które najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Do pasty potrzebujemy:
- 6 jajek
- 1 czubatą łyżkę majonezu (ewentualnie 2 płaskie)
- szczypiorek
- sól i pieprz do smaku
1. W osolonej wodzie gotujemy jajka przez 10 minut - na twardo.
2. Po upływie tego czasu jajka przekładamy do miseczki z zimną wodą i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia.
3. Zimne jajka obieramy i kroimy w małą kosteczkę.
4. Przekładamy do miski, dodajemy majonez, przyprawy i posiekany szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy.
Pasta smakuje najlepiej podana na ciepłych grzankach! :)