Niby dopiero były święta,ale niedziela,to niedziela. Bez kawałka czegoś słodkiego ani rusz. Co powiecie na ciasto przełożone masą budyniową i kokosem? Częstujcie się
Składniki na ciasto:
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa I:
- 3 budynie śmietankowe
- 1 l mleka
Masa II:
- 200 g wiórków kokosowych
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki masła
Ciasto:
Mąkę przesiej.Dodaj masło,cukier,proszek do pieczenia i posiekaj. Dodaj jajka i zagnieć ciasto. Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa I:
Ugotuj budyń,przestudź i przełóż na ciasto.
Masa II:
Masło rozpuść w rondelku i odstaw do przestudzenia.
Dodaj cukier,wiórki kokosowe i jajka.Dokładnie wymieszaj.
Gotową masę wyłóż na budyń i rozsmaruj.
Ciasto piecz w 180 C przez ok 40 minut.