Składniki:
Ciasto:
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Białka wraz z solą ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Do masy powoli dodawaj obie mąki oraz proszek do pieczenia.
Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 C. przez ok. 30 minut. Ostudź.
Masa budyniowa:
- 900 ml soku brzoskwiniowego typu Pysio czy Kubuś
- 3 budynie śmietankowe, bez cukru
- 5 łyżek cukru
W szklance soku wymieszaj budyń. Pozostały sok przelej do garnka i wraz z cukrem zagotuj. Ugotuj budyń i odstaw aby przestygł.
Masa śmietanowa
- galaretka brzoskwiniowa
- 400 ml kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka wrzątku
Galaretkę rozpuść w wodzie i odstaw aby lekko stężała. Następnie kremówkę ubij i pod koniec dodaj cukier puder. Wymieszaj z tężejącą galaretką.
Dodatkowo:
- 2 galaretki brzoskwiniowe przygotowane według przepisu na opakowaniu
- 2 opakowania delicji
Na wystudzony biszkopt wyłóż masę budyniową. Odstaw do lodówki aby masa zastygła. Na masę budyniową wyłóż masę śmietanową,a na nią delicje. Ponownie włóż do lodówki. Gdy masa zastygnie wyłóż na ciasto tężejące galaretki. Wstaw do lodówki na kilka godzin.