Kto śledzi mnie na FB, wie że jakiś czas temu dostałam paczkę z sosami od
Folwark. W paczuszce był między innymi ketchup,sos czosnkowy,sos do pizzy,majonez oraz dressing jogurtowy.
Na pierwszy ogień poszedł
ketchup i
sos czosnkowy. Ogólnie bardzo lubię ketchupy,ale niestety ciężko dostać dobry.. I tutaj strzał w 10. Jeśli mój mężczyzna stwierdził,że ketchup smakuje tak jak ten,jego babci,to nie ma żartów,wierzcie lub nie ale ciężko mu dogodzić. Z tym co do ketchupu,oczywiście się zgadzam jeden z lepszy,które do tej pory próbowałam. Sos czosnkowy...nigdy nie kupuje sosów czosnkowych,robię sama. Raz,może dwa razy kupiłam i wyrzuciłam. Chociaż tym razem, ja i ten sosik się polubiliśmy ;)
Dosyć gadania.Zapraszam na zapiekanki!
Składniki:
Pierś z kurczaka pokrój w paseczki i podsmaż do dobrze rozgrzanej patelni. Do kurczaka dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Dopraw przyprawą do gyrosa i smaż jeszcze przez chwilę.
Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę pokrój w paseczki lub w kostkę.
Kurczaka wyłóż na bagietki. Na wierzch wyłóż paprykę i starty ser.
Bagietki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok. 2 minut.