Świetny sposób na wykorzystanie mięsa oraz warzyw z rosołu. Danie banalne, smak niebanalny! I w dodatku takie proste w wykonaniu!
- Mięso z rosołu
- warzywa (również z rosołku ;-) )
- kilka pieczarek
- cebula
- szkl. wywaru
- sól, pieprz, papryka słodka
- ciasto naleśnikowe
- jajko, bułka tarta
Smażymy naleśniki ;)
Mięsko oddzielamy od kości i razem z warzywami drobno siekamy.
Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, po chwili dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Delikatnie solimy i chwile podsmażamy. Dorzucamy mięso z resztą warzyw, zalewamy bulionem i podduszamy kilka minut(do połączenia smaków). Doprawiamy przyprawami. Najlepsze są mocno popieprzone :-)
Na przygotowane wcześniej naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety.
Obtaczamy w jajku, bułce tartej i na patelnie! :) Podsmażamy na złoty kolor.
Najlepiej smakują z ketchupem :-)