Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Physalis – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Anka Gotuje
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
621
Kategorie
662
Physalis – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Physalis – inaczej miechunka lub peruwiańska śliwka. Wygląda zaskakująco. W pierwszej chwili trudno uwierzyć, że w garstce suchych listków ukrywa się coś jadalnego … a jednak. Gdy te suche, szeleszczące płatki rozchylimy, znajdziemy w środku żółtą kule...
Anka Gotuje
21 gru 18
Przygotowanie warzyw i owoców
Przygotowanie warzyw i owoców
37 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Anka Gotuje
Przepisy na zdrowe i smaczne dania
621
662
Polecane przepisy
Physalis – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Physalis – inaczej miechunka lub peruwiańska śliwka. Wygląda zaskakująco. W pierwszej chwili trudno uwierzyć, że w garstce suchych listków ukrywa się coś jadalnego … a jednak. Gdy te suche, szeleszczące płatki rozchylimy, znajdziemy w środku żółtą kule...
Anka Gotuje
Przygotowanie warzyw i owoców
Marakuja – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Marakuja jest znana również pod nazwą granadilla, passiflora lub tropikalna męczennica. Owoce marakui są okrągłe, o żółtej lub pomarańczowej skórce. Średnica owocu maksymalnie dobiega 12 cm. Wybierając marakuję w sklepie nie bójmy się brązowych plam. I...
Anka Gotuje
Przygotowanie warzyw i owoców
Mango – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Lubicie mango? Ja uwielbiam, a dodatkowo owoce mango mają tyle zalet, że aż trudno je wszystkie wyliczyć. Do najważniejszych należy ich działanie na poziom cukru we krwi – znacząco go obniżają i stabilizują. Poza tym obniżają poziom cholesterolu, usuwa...
Anka Gotuje
Przygotowanie warzyw i owoców
Tamarillo – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Tamarillo znane jest też pod nazwami: pomidor drzewiasty i zgrabka burakowata. Wyglądem przypomina pomidor. Wybierając go w sklepie trzeba zwrócić szczególną uwagę na skórkę – powinna być jednolita, bez widocznych uszkodzeń. Tamarillo – podobnie jak na...
Anka Gotuje
Przygotowanie warzyw i owoców
Gruszka Nashi – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Gruszka Nashi znana jest również pod nazwami: gruszka chińska, gruszka azjatycka, gruszka szampańska, gruszka piaskowa. Te nazwy odnoszą się do pochodzenia owocu, jego orzeźwiającego smaku oraz konsystencji miąższu. Gruszka Nashi to skrzyżowanie jabłka...
Anka Gotuje
Przygotowanie warzyw i owoców
Kumquat – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Kumquaty wyglądają jak maleńkie pomarańczki. Nie są jednak kuliste, a raczej podłużne, owalne, a ich długość nie przekracza 5 cm. Są niezwykle bogatym źródłem witaminy C. Kumquaty możemy jeść na 2 sposoby: 1) Najsmaczniejszy sposób to włożyć całego kum...
Anka Gotuje
Przygotowanie warzyw i owoców
Wegański „sernik” kokosowy z mango (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański, bez pieczenia)
Pewnie już znacie to zacne połączenie - mango i kokos, jednak proponujemy Wam coś znacznie bardziej spektakularnego niż koktajl czy lody. Dzisiejszy deser wygląda jak tort za milion dolarów (physalis to cudne perełki
Candy Pandas
Bez glutenu
,
Bez laktozy
,
Bez cukru
,
Wege
,
Durszlak
,
Przepisy
Bananowy ryż z owocami Physalis
Około 16 oderwałam wzrok od czytanej książki, wstałam i wychodzę."Gdzie idziesz?" pyta mój narzeczony,"Idę zrobić podwieczorek" odpowiadam z uśmiechem."A co będziesz robić?" pyta zaciekawiony, a ja wyczuwam "małego głoda" :)"Tego nie wiem, ...
Dietetyk w stolicy
Podwieczorek
,
Desery z owocami
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone