Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Barszcz z botwinką - Borsh (beetroot with leaves soup) - Minestrone polacco con le barbe rosse con le foglie
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
526
Kategorie
61
Barszcz z botwinką - Borsh (beetroot with leaves soup) - Minestrone polacco con le barbe rosse con le foglie
Przepis mojej Mamy/My Mum's recipe/ Una ricetta di mia MammaPolskiWykonanie plus składniki:Wrzucić buraczki wraz z liśćmi(ok. 500) (pod warunkiem, że liście są delikatne, wiosenne lub kruche, nie przerośnięte) pokrojone w plastr...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
17 lip 15
Minestroni
,
Soups
,
Zupy
Minestroni
18 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pomysły kulinarne dnia codziennego, Every day recipes, Ricette per
526
61
Polecane przepisy
Dorsz w łódeczkach z kapusty - Wrapped in Cabbage Leaf - Merluzzo al forno nelle barchette di cavolo crauti
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredientifilety ze świeżego dorsza/ fresh cod fillets/ filetti di merluzzo freschiliście kapusty białej/ white cabbage leaves/ foglie di cavolo crautiprzyprawy/ spices/ spezieo...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
Pesto z pokrzywy - Nettle Pesto Recipe - Pesto all'ortica
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients:50 g listków świeżej pokrzywy/ 1.7 oz fresh nettle leaves/ 50 g di foglie d'ortica fresca6 łyżek parmezanu (opcjonalnie)/ 6 tbs parmesan cheese (optionally)/ 6 cucchiai di parmig...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Pranzo
,
Obiad
,
Dodatki
,
Side dishes
,
Contorni
Fasola kolorowa w ziołach - Borlotti Beans & Herbs Salad Recipe - Fagioli borlotti alle erbe aromatiche
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:200 g kolorowej fasoli (np. borlotti) / 7 oz borlotti beans/ 200 g di fagioli borlotti1 duża łodyga selera naciowego/ 1 big celery stalk/ 1 gambo di sedano1 mała cebu...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Supper
,
Kolacja
Ziemniaki zapiekane z botwiną - Roasted Potatoes With Beet Leaves - Patate con foglie di barbabietole in padella
Smakołyki Angeli via FacebookPolskiWykonanie: Liście młodego buraka (botwinę) umyć i pokroić wraz z łodygami, pokroić cebulkę (np. dymkę). Udusić na oliwie lub oleju z dodatkiem małej ilości wody. Doprowadzić je do ugotowania, do smaku lekko podsmażyć....
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
,
Supper
,
Kolacja
Biała fasola z selerem naciowym - Cannellini Beans With Celery - Cannellini con sedano
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:200 g białej fasoli / 7 oz cannellini beans/ 200 g di fagioli cannellini1 duża łodyga selera naciowego/ 1 big celery stalk/ 1 gambo di sedano1 mała cebula/ 1 sm...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Surówka z pokrzywą i miętą - Nettle and Mint Salad - Insalata con le ortiche e menta
Smakołyki Angeli na FacebookuPolish/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/ Ingredientilistki świeżej pokrzywy/ fresh nettle leaves/ qualche foglia d'ortica frescalistki świeżej mięty/ fresh mint leaves/ qualche foglia di menta frescalistki sałaty/lettu...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Sałatki
,
Insalate
,
Salads
Podsumowanie mojej akcji kulinarnej: "Mam smaka na buraka 2017"
Dziękuję za udział wszystkim uczestnikom buraczanej akcji (na durszlaku) za wspaniałe przepisy w liczbie 58 i zapraszam wszystkich do zaglądania do nich, gdyż WARTO: Buraczki z jabłkiem autorka: mopswkuchni ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Konkurs
Barszcz z botwinką - Borsh (beetroot with leaves soup) - Minestrone polacco con le barbe rosse con le foglie
Przepis mojej Mamy/My Mum's recipe/ Una ricetta di mia MammaPolskiWykonanie plus składniki:Wrzucić buraczki wraz z liśćmi(ok. 500) (pod warunkiem, że liście są delikatne, wiosenne lub kruche, nie przerośnięte) pokrojone w plastr...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Minestroni
,
Soups
,
Zupy
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone