Składniki na ciasto:200 g mąki
100 g masła
1 łyżka sera homogenizowanego
Składniki wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy. Zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na ok. pół godziny.
Składniki na masę serową:małą kostka masła (125 g)½ szklanki cukru0,5 kg sera homogenizowanego3 jajkabudyń wanilliowy w proszkuaromat cytrynowy200 g jeżyn
Masę serową uzyskamy przez utarcie masła i cukru na puch i następnie dodanie sera, jajek, budyniu i olejku cytrynowego - wszystko razem powinno być utarte na gładką masę
Wyjmujemy z lodówki ciasto rozwałkowujemy i wkładamy do formy. Ciasto wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Wyciągamy ciasto wlewamy masę serową i na wierzchu układamy delikatnie obmyte jeżyny.
Pieczemy ponownie w tej samej temperaturze ok. 40 minut.
Smacznego!