3 płaty ciasta yufka (filo)
ser typu feta
natka pietruszki
1 1/2 szklanki mleka
5 łyżek rozpuszczonego masła
3 jajka
olej
Ser mieszamy z drobno posiekaną natką pietruszki. Jajka mieszamy z mlekiem i masłem tak by powstał sos. Patelnię lekko smarujemy olejem i rozkładamy płat ciasta yufka tak by jego brzegi wystawały za patelnię. Smarujemy sosem. Kolejny płat ciasta dzielimy na 2 części i połowę wykładamy na yufkę która już jest w patelni. Polewamy sosem i posypujemy farszem. Na to kładziemy drugą połowę yufki. Posypujemy farszem i układamy kolejną yufkę każdą część polewając sosem. Brzegi yufki zakładamy na siebie smarując sosem. Patelnię stawiamy na kuchence i na średnim ogniu smażymy przez 6 minut. Przewracamy börek na drugą stronę i smażymy kolejne 6 minut.
Smacznego