Mój subiektywny blog jest dziennikiem eksperymentów kulinarnych, zapisem kolorów,smaków i zapachów przywiezionych z podróży, aromatów z dzieciństwa, które nieustannie odtwarzam, wraz z którymi powracają pyszne wspomnienia. W gotowaniu słucham siebie więc
Gołąbki to jedno z tych dań, które często gościły w moim rodzinnym domu. Zawsze przygotowywała je moja babcia. Klasyczne, faszerowane mięsem i ryżem, a całość w pomidorowo-śmietanowy sosie. Palce lizać. Do dziś ich smak się nie zmienia, ona robi ...
KulinarnyJa│Smacznie ∙ Zdrowo ∙ Na co dzień│Blog kulinarny
Gołąbki z kapusty pekińskiej z ryżem i pieczarkami z piekarnika. Lubicie gołąbki, co same wpadają do gąbki? Ile gospodyń tyle przepisów na gołąbki. Te przygotowane z kapusty pekińskiej nabierają nowego wymiaru smakowego. Lubię robić gołąbki z różnej ka...
GOŁĄBKI ZIEMNIACZANE WEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI ZIEMNIACZANE WEGETARIAŃSKIE Składniki: 1 średniej wielkości kapusta (u mnie włoska, może być też biała) 1,5 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 2 średniej wielkości cebule 1 jajko 1 łyżka mąki 1/...
Dzisiaj przepis na tradycyjne gołąbki w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem bardzo zdrowej kapusty pekińskiej, istotą tego przepisu jest bardzo duża ilość przypraw, które wydobywają niesamowity smak farszu i sosu pomidorowego.Składniki:- główka k...