Czasem przychodzi taki dzień, że mieszanki wegetariańskie są jak najbardziej na tak :)
Przedstawiam zatem przepis na moją pastę rybno-jajeczną. Można ją modyfikować wedle uznania jednak ta wersja najbardziej przypadła mi do gustu :)
Makrela to jedna z najpopularniejszych ryb wędzonych, która gości na naszych stołach. Bogata jest zarówno w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Zawiera tez masę witamin z grupy B, jak też wit. A i E.
W związku z powyższym markela nie tylko ma dobrą cenę, ale wspomaga też prace mózgu, zwiększa odporność, obniża cholesterol.
Jajka wydają się być częstym gościem na naszych stołach. Nie każdy jednak wie jak ważne są dla naszego organizmu. Jaja pomagają w zwalczaniu cholesterolu, białka w przemianie tłuszczów, zawierają także mnóstwo protein niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Połączenie makreli i jaj jest zatem bomba odżywczą dla naszego ciała :)
Pasta rybna - SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
3 jajka gotowane
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
2 szczypty koperku
Pasta rybna - PRZYGOTOWANIE:
Oddzielamy "mięso" z makreli od ości. Dodajemy do niej ugotowane jajka, majonez i wszystkie przyprawy.Całość rozdrabniamy blenderem (lub po prostu widelcem). I.... Gotowe:)
Zamiast majonezu możemy dodać jogurt naturalny.
Nie jest to może zbyt wyszukany przepis ale chcę dzielić się z Wami wszystkimi przepisami, które mi przypadają do gustu.