Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Atak chińskich pierogów vol. 1: Baozi house
Zjedz Kraków
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
77
Kategorie
216
Atak chińskich pierogów vol. 1: Baozi house
Dziś wpis będzie po chińsku. Nie oznacza to oczywiście, że opanowałem kolejny (albo może pierwszy) język obcy. Nie oznacza to również, że będę pisał o metodologii budowy dróg w Stołecznym Królewskim (wtedy byłoby raczej wulgarnie). Będzie natomiast o w...
Zjedz Kraków
15 mar 16
Miejsca
,
Pierogi
,
Baozi
miejsca
69 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Zjedz Kraków
Co jeść? Co pić? Gdzie jeść? Gdzie pić?
77
216
Polecane przepisy
Atak chińskich pierogów vol. 3: Kanton Dim Sum House
Ostatni epizod pierogowej krucjaty. Tym razem udajemy się do Kanton Dim Sum House na Węgłową, gdzie restauracje padają równie często jak na Czystej. Po dwóch wizytach podejrzewam jednak, że akurat ten lokal może się tam zadomowić, a jeśli miałby zamyka...
Zjedz Kraków
Miejsca
Atak chińskich pierogów vol. 2: Parobar
Kontynuujemy przegląd lokali, serwujących faszerowane ciasto w chińskim stylu. W pierwszej odsłonie było o Baozi House z Kazimierza. Tym razem musiałem się teleportować na drugą stronę starego miasta, w okolice miasteczka studenckiego AGH. To tam otwar...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Dim sum
,
Jiaozi
,
Kimch
,
Ostro kwaśna
,
Pierożki
Atak chińskich pierogów vol. 1: Baozi house
Dziś wpis będzie po chińsku. Nie oznacza to oczywiście, że opanowałem kolejny (albo może pierwszy) język obcy. Nie oznacza to również, że będę pisał o metodologii budowy dróg w Stołecznym Królewskim (wtedy byłoby raczej wulgarnie). Będzie natomiast o w...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Pierogi
,
Baozi
Chińskie Pierożki na parze z wołowiną i szpinakiem + Yum Cha w Dim Sum House
O dim sum się mówi, o dim sum się słyszy. Jednak niewielu fanów chińskich pierożków na parze zdaje sobie sprawę z tego, że nazwa dim sum nie odnosi się bezpośrednio do ich ulubionej przekąski.Dim sum to kantońska nazwa typowego chińskiego brunchu...
Check-in kitchen
Przekąski
,
Obiadowe
,
Dania główne
,
Kuchnia chińska
,
Szpinak
,
Wołowina
Chińskie Pierożki na parze z wołowiną i szpinakiem + Yum Cha w Dim Sum House
O dim sum się mówi, o dim sum się słyszy. Jednak niewielu fanów chińskich pierożków na parze zdaje sobie sprawę z tego, że nazwa dim sum nie odnosi się bezpośrednio do ich ulubionej przekąski.Dim sum to kantońska nazwa typowego chińskiego brunchu...
Check-in kitchen
Przekąski
,
Obiadowe
,
Dania główne
,
Kuchnia chińska
,
Szpinak
,
Wołowina
Bułeczki baozi z mięsnym nadzieniem
Bułeczki baozi wywodzą się z kuchni chińskiej. Mają zróżnicowane nadzienie, często resztkowe, są gotowane na parze i są popularnym (i pysznym!) streetfoodem. Nigdy nie jadłam prawdziwych baozi, ale zawsze ciekawiło mnie ciasto wykorzystywane do robieni...
Rynn's Om Nom Nom
Obiadowe
Makaron Mie z kurczakiem - pomysł na obiad w stylu chińskim
Kiedyś dorwałam jakąś promocję na makarony z firmy House of Asia i tak leżą i czekają na swoją kolej.. Nadszedł więc ich dzień dzisiaj danie w stylu chińskim. Doprawione sosem sojowym-grzybowym. Każdemu kto lubi smaki Azji na pewno przypadnie do gustu ...
Jolka w kuchni
Obiad
,
Kurczak
,
Makaron
,
Azja
Chili garlic sauce
I love chili. Chili is sweet but also hot (like my wife :) ). The easiest way to use chili is make a sauce. Simple chili garlic sauce can be used as additional ingredient of many dishes or dipping sauce to dumplings or baozi. Chili garlic sauce recipe:...
FACTORY OF TASTE
Recipes
,
Asia
,
Chinese
,
Asian
,
Chili
,
Cuisine
,
Garlic
,
Chile paste
,
Chili sauce
,
Garlic chili
,
Guilin chili sauce
,
Hot chili sauce
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone