Pasta kanapkowa to zawsze ciekawa forma urozmaicenia śniadania. Nie przepadam za zblendowanym na gładko kremem, lubię wyczuwać tekstury połączonych ze sobą składników.
pasta z wędzonym łososiem
-2 jajka ugotowane na twardo
-150 g wędzonego łososia, użyłam brzuszków
-pół pęczka szczypiorku, koperek również będzie idealny
-łyżeczka musztardy, wybieram francuską
-łyżeczka majonezu
-kilka kropel soku z cytryny
-sól i świeżo zmielony pieprz
Jajka, rybę i zieleninę drobno siekam, przekładam do naczynia. Dodaję musztardę i majonez, doprawiam sokiem, solą i pieprzem. Można również zmiksować wszystkie składniki w blenderze. Warto wstawić pastę na dłuższą chwilę do lodówki, by smaki się przegryzły. Podaję z pieczywem, dziś wybrałam grillowaną ciabattę. Smacznego!