Od zawsze jadłam szparagi po prostu ugotowane. Bez żadnych dodatków. I takie smakują mi najbardziej. Tak samo jak fasolka szparagowa prosto z wody, bez żadnych bułek i omast, ale człowiekowi zawsze mało i chce spróbować coś innego. Sezon grillowy sprzy...
Grilowane warzywa z sosem jogurtowo - czosnkowymNie wiem czy u Was wciąż jest ciepło tak jak u nas ale i tak chcę się z Wami podzielić letnim przepisem. U nas typowym letnim, Wy zaś możecie przygotować ją przez cały rok kiedy tylko zatęsknicie za latem...
Grilowane warzywa z serem hellim/halloumiKolejne letnie lekkie danie z serem hellim. Jak pisałam wczesniej uwielbiam ten ser i teraz kiedy jestem tak upalnie mogę sie raczyć potrawami z nim w roli głównej. To one właśnie zastepują mi obiad. Świetnie pa...
Z półroczny opóźnieniem, ale dodaję zaległe dwa dania z serii Edizione Speziale, czyli z wakacji w Toskanii. Już niebawem zaczyna się sezon grillowy, więc to danie na pewno się przyda jako dodatek do każdego dania z rusztu.Grillowane warzywaSkład...
Mówisz o prostych połączeniach – klasycznych i charakterystycznych dla kuchni. Nie masz wrażenia, że ludzie szukają jednak czegoś innowacyjnego, zaskakującego i niespotykanego? Czy klasyczne nie jest nudne? – zapytał mnie niedawno znajomy bloger. Odpow...