Na blogu jest mało przepisów na wegańskie cukierasy a robi się je bardzo prosto. Wystarcza 2 czasem 3 składniki i mamy słodkie łakocie nie tylko dla dzieci.
Ten przepis jest banalny. Łączymy 3 składniki i otrzymujemy maślane cukierki. Nie ma oczywiście w nich ani grama prawdziwego masła. Jest za to kokosowe i orzechowe. Dla słodkości mus z daktyli. Jeżeli nie macie gotowych produktów to na blogu są na nie przepisy.
Cukierki z lodówki są lekko kruche. Gdy postoją poza nią stają się miękkie i ciągnące.
SKŁADNIKI:
- masło kokosowe z 200 g wiórków wg tego przepisu - 2 kopiaste łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki musu daktylowego wg tego przepisu
WYKONANIE:
- masło kokosowe wymieszać z musem daktylowym i masłem orzechowym
- masa powinna być gęsta i łatwo formować się
- układamy ją na papierze do pieczenia i formujemy bloczek
- wkładamy na kilka godzin do lodówki aż całkowicie stwardnieje
- placek kroimy na cukierki, które możemy zawinąć w papierki