SkładnikiCiasto:250 g mąki pszennej60 g masła150 g cukru2 jajka230 g śmietany 12%-- u mnie jogurt typu greckiego2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Nadzienie twarogowe:U mnie serek waniliowy z wiaderkaale podaje przepis jak w ...
Smakołyki Angeli na FacebookDziękuję za udział wszystkim kreatywnym uczestnikom miętowej akcji kulinarnej (nadurszlaku) za wspaniałe przepisy z miętą w liczbie 21 i zapraszam wszystkich do zaglądania do nich, gdyż na prawdę WARTO: ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Smakołyki Angeli na FacebookuNo tak, już po świętach, jajek mamy pewnie dość, choć jak dla mnie gęsie jaja olbrzymy (patrz foto powyżej) to nie lada rarytas i chętnie bym jeszcze jedno takie zjadła ;-).Zapraszam Was serdecznie po odrobinę poświąteczneg...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Gdy zrobiłam ją po raz pierwszy i chciałam dać do spróbowania mojemu mężowi, powiedział, że nie będzie jadł, nie jest głodny. 15 minut później zapiekanki już nie było tak bardzo mu smakowała. To proste danie z brokułów, fasoli i ziemniaczanego ...
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/Ingredienti:Ciasto kruche/ Shortcrust pastry/ Pasta frolla200 g mąki pszennej/ 7 oz plain white flour/ 200 g di farina tipo 030 g cukru trzcinowego/ 1 oz cane sugar/ 30 g di zucchero di canna130 g masła/ 4.5 ...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
versione italianaMoja propozycja na święta to klasyczny tort z okolic Ribery, miasteczka słynącego z upraw pomarańczy.Smakując tortu miałam nieodparte wrażenie, że zajadam jedne z moich ulubionych polskich ciasteczek - delicje Zwarty biszkopt przełożon...
Polska wersja - już wkrótce :)La torta ricotta e pere è la torta preferita di tutta la famiglia e anche la mia. Negli ultimi anni ho provato tante ricette... alcune con la pasta frolla invece delle cialde alla nocciola, altre con più ricotta, altre anc...