Masło roztopić do płynnej konsystencji. Mąkę pszenną wymieszać w misce z suchymi drożdżami, szczyptą soli oraz cukrami, wbić jajko, dodać żółtka, wlać ciepłe mleko i wyrobić ciasto, gdy zacznie odchodzić od dłoni wlać masło i ponownie wyrobić , aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, oprószyć leciutko mąką, wynieść w cieple miejsce aby podwoiło objętość.
Nadzienie:
Porzeczki myjemy, osuszamy. Serek mieszamy z budyniem , cukrem cytrynowym oraz jajkiem do jednolitej konsystencji.
Wyrośnięte ciasto, dzielimy na dwie części, każdą część rozwałkować na prostokąt, smarować nadzieniem z serka, zostawiając po 2 cm od brzegów, posypać startym marcepanem oraz porzeczkami, zawinąć roladę, okręcić w papier pergaminowy, ułożyć na jednej blaszce obok siebie, zostawić na 15-20 minut aby podrosło, piec w temp 170*c przez 25-30 minut.
Po upieczeniu wystudzić, polać polewą z białej czekolady i posypać różowym maczkiem.