Blondies to nic innego jak klasyczne brownie jednak z białą czekoladą. Ciasto idealne dla fanów białej czekolady i ciast na jej bazie. Blondies z migdałami to ciasto bardzo wyraziste w smaku, wilgotne, ciężkie jak to brownie, a jednocześnie delik...
Muffinki z malinami oraz dodatkiem biaej czekolady. Niezwykle proste, przepyszne muffinki sezonowe, ktre moesz dowolnie czy z innymi owocami.
Post Muffinki z malinami i białą czekoladą pojawił się poraz pierws...
Wiosna w pełni, więc coraz więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Chyba wszystkie dzieci (i nie tylko) przepadają za muffinkami, są one także idealne, aby zabrać je ze sobą w ramach przekąski, czy drugiego śniadania. Dzisiejszą recepturę m...
Składniki: opakowanie masy marcepanowej 250 g mąki 1,5 łyżeczki sody/ może być proszek do pieczenia szczypta soli 3/4 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 2 średnie jajka 150 ml mleka 150 ml oleju słonecznikowego lub 150 g roztopionego, ochłodzonego m...
Ciasto z buraków fascynuje mnie od dawna : ) Bardzo lubię to warzywo, choć w wypiekach nie miałam jeszcze okazji go wykorzystać. Jeśli obawiacie się, że będzie zbyt mocno wyczuwalne gwarantuję, że spora dawka kakao i dodatek czekolady dominuje ...
Jeśli praktykujecie obdarowywanie bliskich słodkimi, własnoręcznie przygotowanymi prezentami - ten przepis jest dla Was. Proste babeczki w świątecznym odzieniu zrobią wrażenia, to pewne. Zapakujcie je w ozdobne pudełeczka lub w celofan. Ta...
Świąteczny okres pachnie dla mnie cytrusami i czekoladą. To był nieśmiertelny zestaw, który zawsze pełnił rolę słodkiego dodatku do mikołajkowych upominków. Nie ma więc lepszej pory roku na pomarańczowo-czekoladowe połączenie smaków! W ubiegłym roku pr...