Wizytą studyjną dla dziennikarzy i blogerów podsumowaliśmy drugi rok programu Smaki Gdańska. Wnioski zaskoczyły nawet mnie! Wszelakie doroczne podsumowania skłaniają mnie do refleksji nad ową właściwością czasu, która pozwala mu przelewać się między ka...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Zazwyczaj, gdy po obiedzie zostanie mi trochę pieczonej piersi z kurczaka, wykorzystuję ją do przygotowania sałatki. Jednak czasem mam ochotę na coś innego bardzo sycąca kanapka grecka z fetą, oliwkami, cebulką i charakterystycznym w smaku sose...
Muszę się do czegoś przyznać... Śniadania nigdy nie były moją mocną stroną. Wiem, że to najważniejszy posiłek dnia, ale nie zawsze mam czas by je sobie przygotować... Dzisiaj jednak nie próżnowałam w 30 minut stworzyłam pyszne, kolorowe i zdrowe śniada...
Wiem, że łatwiej byłoby upiec zwykłą chałkę i potem posmarować ją dżemem. Ale ja lubię pokombinować :) Orkiszowa chałka nadziana jest nie tylko rodzynkami, jak to bywa w wielu przepisach, ale także dżemem z owoców rokitnika i jabłek. Dzięki temu ciasto...
Pyszna i niezwykle efektowna rolada na bazie szpinaku, posmarowana kremowym serkiem i nadziana wędzonym łososiem.Wbrew pozorom bezproblemowa i szybka w przygotowaniu- z samym ciastem szpinakowym zabawa jest bardzo przyjemna, reszta, czyli posmarowanie ...
Bardzo odżywcza i zdrowa owsianka, która na obecnie zimne poranki świetnie się sprawdzi w roli pożywnego i rozgrzewającego śniadanka :) Dodawaliście do swoich owsianek sok? Ja nigdy wcześniej, ale jetem przekonana, że teraz to się zmieni :D Sok z rokit...
Przepis w sam raz na piątkowy lunch do pracy lub po prostu miła odskocznia dla zwykłej kanapki na postne śniadanie lub kolację. Lekka i zdrowa pełnoziarnista pita, nadziana świeżą sałatą, chrupiącym ogórkiem i cebulą w towarzystwie usmażonego łososia. ...