Składniki:-5 jajek
-szkl. cukru
-3 szkl. mąki
-cukier waniliowy
-1 kisiel truskawkowy
-3 łyżeczki proszku do pieczenia
-kostka margaryny
-1 kg truskawek
Wykonanie:Mąkę mieszamy z proszkiem. Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę, żółtka, cukier waniliowy i 2 łyżki cukru i margarynę zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Jedną wykładamy spód blachy. Pieczemy w 180 stopniach aż się zarumieni.
Ubijamy białka na sztywno. Następnie dodajemy cukier i kisiel i jeszcze chwilę ubijamy.
Pokrojone w plasterki truskawki wykładamy na spód. Na truskawki delikatnie rozsmarowujemy piankę, natomiast na piankę "kruszymy" drugą połowę ciasta.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 50 min w 180.C.