Nie spodziewałam się, że poszukiwanie pracy jest takie trudne. Z drugiej strony cały czas słyszę o moich znajomych ze szkoły, którzy bez problemu ją znajdują, dowiedziałam się, że źle napisałam swoje C.V., ponieważ nie ujęłam w nim informacji, które są dla mnie oczywiste, ale już je poprawiłam i mam nową energię do poszukiwań.
Kontynuując truskawkową kuchnię, moje ulubione danie na ciepło z truskawkami, bardzo łatwe w wykonaniu, a przypomina smaki dzieciństwa, ale trochę zmienione, by nie zmienić smaku, który pamiętam z dzieciństwa, ale stworzyć nowe.
Makaron z serem i truskawkami
600g truskawek
300g białego sera
skórka otarta z jednej cytryny
kilka ziaren kardamonu
500g makaronu pszennego pełnoziarnistego
cukier do smaku (opcjonalnie )
3/4 truskawek zmiksować z twarogiem przy użyciu blendera na gładką masę. Resztę truskawek pokroić w cząstki. Do masy serowo-truskawkowej dodać skórkę z cytryny i utarty w moździerzu kardamon. Gorący makaron wymieszać z masą serowo-truskawkową i cząstkami truskawek.
Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook!
Happy fall! Its been a wonderful month of September for me, full of exciting projects and bursting with fresh ideas. []
The post Best of September appeared first on Chocolate Z...
Kiedy opatrzy mi się wiejska plaża, mewy, kraby, wodorosty, wydmy i morskie fale, wtedy zgarniam rodzinę na spacer w inne, choć równie piękne okoliczności przyrody. Nad brzeg jeziora, do lasu, gdzie dęby, świerki, cisy, sitowie tworzące szuwary, czaple...
Kilka razy próbowałam, zmieniałam, kombinowałam, aż wyszedł idealny. Tak zwane sklepowe ‚styropiany’
Artykuł Chlebek (nie)chrupki pochodzi z serwisu Rock Food.
Nie spodziewałam się, że poszukiwanie pracy jest takie trudne. Z drugiej strony cały czas słyszę o moich znajomych ze szkoły, którzy bez problemu ją znajdują, dowiedziałam się, że źle napisałam swoje C.V., ponieważ nie ujęłam w nim informac...