Rabarberkaka, czyli ciasto z rabarbarem ze Skandynawii jest:bardzo łatwe i szybkie do zrobienianiesamowicie maślane oraz puszyste i wilgotnePRZEPYSZNE!Rabarberkaka - skandynawskie ciasto z rabarbarem(źródło przepisu)Składniki (na tortownicę 20 cm):150 ...
Pyszny, mięciutki chlebek z lekko chrupiącą skórką :-) Ma neutralny smak, więc dobrze komponuje się zarówno na słodko, jak w wersji wytrawnej. Może być podstawą kanapki, albo świetnym dodatkiem do innych potraw, np. do curry, różnych zup itd. Zr...
SZYBKIE CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ Szybkie, bardzo łatwe, pyszne domowe ciasto z rabarbarem i cudowną kruszonką. W tym cieście nie ma ryzyka zakalca. Wystarczy trzymać się 2 reguł: składniki w temp. pokojowej i nie używamy miksera
Äppelkaka, czyli szwedzkie ciasto z jabłkami bardzo smaczne ciasto z nutą kardamonu. Ciasto jest dość ciężkie i wilgotne i świetnie smakuje z sosem waniliowym, lodami lub sosem owocowym na przykład malinowym. Spróbujcie koniecznie, bo poza tym, że jest...
Mamy już sierpień, ale udało mi się jeszcze dostać kilka ostatnich łodyg rabarbaru. Trzeba je było jakoś pysznie spożytkować. Tym razem postawiłam na szwedzkie ciasto, którego składniki trochę pozmieniałam zgodnie z moimi upodobaniami. Wyszedł naprawdę...
Rabarbar jest jeszcze dostępny na straganach więc polecam przygotować ciasto z jego udziałem. Przepis znalazłam tu. Ciasto przygotowuje się trochę inaczej niż większość. Masła nie dodaje się bezpośrednio do ciasta, natomiast ściera się je na wierzch. P...
W poszukiwaniu najprostszych przepisów...Najłatwiejsze i najlżejsze ciasto świata, gdzie owoc nie jest dodatkiem, a jego tematem.Bez proszku do pieczenia.Bez wysiłku.I małe kłamstwo, że lato jeszcze wróci. Wróci... ale już nie w tym roku.Przepis tym ra...
Pierwszy kupiony w tym roku rabarbar wylądował w cieście. Przeważnie robię kruche, ale tym razem wykorzystałam inny spód. Przepis mi się podoba, ponieważ nie zawiera proszku do pieczenia, ciasto jest kwaskowe i orzeźwiające, a do tego robi się je bardz...