Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
To co Ty jesz?
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
22
Buraczków czas!
Ależ nas tu dawno nie było!Nie ma się co tłumaczyć. Nieobecność nie oznacza jednak wcale, że nie gotowaliśmy. Gotowaliśmy, gotowaliśmy! Na równi z pieczeniem, przyrządzaniem deserów, poszerzaniem wiedzy na temat zdrowego żywienia, odkrywaniem nowych sm...
To co Ty jesz?
Deserowa kawa na chłodno z rozgrzewającą nutką...
... czyli coś na miłe wczesne popołudnie na tarasie lub balkonie :)Dziś jesień rozpieszcza moje zmysły! Zachwyca kolorami, rano maluje brzegi liści, które już opadły (na szczęście dopiero niektóre, reszta nadal dzielnie trzyma się drzew i żółknie, czer...
To co Ty jesz?
Prołziaki czyli lachowskie podpłomyki...
Jak się rzeczywiście piszę ich nazwę- nie wiem. To, co w tytule to fonetyczna nazwa pieczywka, o którym dziś chwilka :)Dzięki wypadowi na Święto Rydza (siup) do Wysowej Zdroju w zeszłą niedzielę w mojej głowie pojawiły się nowe inspiracje. Nie tylko ku...
To co Ty jesz?
Dożywianie matki karmiącej, odcinek III...
Dziś obiad pełną gębą czyliTarta niby pizzaProsta sprawa, szybka, smaczna, sycąca i... zdatna dla matki karmiącej ;) Użyte produkty, poza mąką, która pochodzi z gospodarstwa ekologicznego, tym razem przybyły z osiedlowego sklepiku, na eko- targ m...
To co Ty jesz?
Dożywianie matki karmiącej, odcinek II...
... czyli korzystamy z oferty lata 2013 :)Znów naszło nas na słodkie z tym, że teraz to typowo deserowo. Owoce w formie surowej, niesezonowe, nadal mamy w menu w bliżej nieokreślonej przyszłości, ale jaki teraz wysyp pysznych czarnych, czerwonych, ziel...
To co Ty jesz?
Dożywianie matki karmiącej, odcinek I...
... czyli:Jabłka z twarożkiem na gorącoPo zaskakująco rozciągniętej w czasie wizycie w szpitalu jestem z powrotem w domu. Z małym (2780 gramów) nadbagażem :)Obecnie tenże Kolega Brokuła waży o kilogram więcej i ma o ponad połowę mniej włosów, tak dużo ...
To co Ty jesz?
Rozgrzewająca herbatka... w czerwcu
Rozgrzewająca, bo ostatnio światem targają na przemian: burze, piękna słoneczna pogoda, ulewne deszcze bez grzmotów (jak późną jesienią)... i burze, piękna słoneczna pogoda, ulewne deszcze bez grzmotów... I tak na okrągło: 4 dni temu- słońce, pełnia la...
To co Ty jesz?
Młoda kapusta z pomidorami i koperkiem oraz rzecz o glutaminianie sodu
"Leeeeeeeeeeeeeje jak z cebra, taki sobie deszczNa porost pietruszki, która leczy pęcherz..."Adam Ziemianin- Makatka- kto rano wstaje.Leje, rzeczywiście, ale jest przyjemnie. Nie tak, jak ostatnimi dniami kiedy było bardzo jesiennie. Dziś deszcz jest t...
To co Ty jesz?
Razowy biszkopt z rabarbarem i zarodkami pszennymi
"Dzisiaj" nie rozpieszcza nas pogodą... właściwie od wczoraj nie było słońca i pomimo końca maja świat jest jakiś taki ponury. Do tego nasz potomek kręci się i wierci w moich wnętrznościach, robi długości kraulem i delfinem, nie dając spokoju jel...
To co Ty jesz?
Polowanie!
Dziś zupełnie nie w tematyce kucharskiej, za to w tematyce dbania o zdrowie- zaczynamy od psychiki :)Z dnia na dzień budzę się szczęśliwsza- i to nie z tego powodu, że jest ciepło. Ten akurat mankament odejścia zimy troszkę mnie dobija- i Jarek i ja i ...
To co Ty jesz?
Eko muffinki z razowej mąki...
... czyli: kwartet bananów, pomarańczy, gorzkiej czekolady i mąki pszennej razowej :)Niedawno zepsuł nam się blender. A bez blendera, przy naszej kuchni, ciężko. Po pewnym czasie ratowania się innymi urządzeniami poszliśmy jednak do sklepu i stan...
To co Ty jesz?
Powrót do formy po Wielkanocy= skandynawskie bułeczki fit
Minęło już kilka dni od Wielkanocy, ale pewnie niektórzy z Was wciąż czują przemęczoną wątrobę, albo natarczywie rzucają im się w oczy, powstałe podczas pałaszowania świątecznych smakołyków, dodatkowe fałdki- bo przecież ciężko powstrzymać się od tych ...
To co Ty jesz?
Jest tak...
Jest? No jest. Ciężko zaprzeczać. Czy też udawać, że może jest inaczej.A chciałoby się tak:Można narzekać. Można. Ale co to da?Już dość dawno nauczyłam się, że na stan atmosferyczny naszego otoczenia nie ma co psioczyć, bo... jak by to powiedzieć...
To co Ty jesz?
I jeszcze superszybki obiad (bo czasu nie było) w kolorach wiosny :)
Makaron ze szpinakiem, zapiekany pod pierzynką z sera(na dwie porcje)Wyciągamy lodówki: ser żółty (ok. 150 g);jogurt naturalny (użyjemy ok. 2 łyżek); czosnek (4 ząbki), z zamrażarki:szpinak (450 gramów),z szafki: makaron pełnoziarnist...
To co Ty jesz?
Zboża prastare czyli czerpiemy ze sprawdzonych zapasów!
(fot.http://m.onet.pl)OrkiszChciałam Wam dziś napisać kilka słów o coraz bardziej, na powrót, popularnym zbożu, jakim jest orkisz. Coraz częściej na sklepowych półkach widzimy orkiszowe różności, ku mojej uciesze, pochodzące z g...
To co Ty jesz?
Tatra bananowa z ziarnami i tu i ówdzie :)
Zima trwa w najlepsze- uwielbiam płatki śniegu fruwające wokół mnie, gdy spaceruję z psem, rozkoszuję się widokiem oblepionych białym puchem gałązek drzew podczas eskapad w górach. I bardzo lubię czas, gdy za oknem biało, a w kuchni pachnie wypiekami :...
To co Ty jesz?
1
2
Następna
→